23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bäckmanpriset 2022 till Lesjöfors Slalomklubb

"Med sitt idoga och ideella arbete för att främja skidsporten, satsningen på ungdomar samt att även bidra till ökad turism gör Lesjöfors Slalomklubb till en värdig vinnare av Bäckmanpriset 2022."

Lesjöfors Slalomklubb drivs helt av frivilliga krafter. Klubbens slalombacke  har öppet en stor del av vintersäsongen under förutsättning att väderförhållandena är gynnsamma. Satsningen på barn och ungdom visar sig bland annat i man årligen erbjuder gratis skidåkning för kommunens alla skolungdomar alla dagar under sportlovet, något man gör i samarbete med Filipstads kommun.

Robert Olsson, VD Bäckman Blästermaskiner AB:
- Vi på Bäckman Blästermaskiner tycker att det är angeläget att stödja en verksamhet som denna som är inriktad på att ge ungdomar en meningsfull och rolig fritid och som dessutom innebär fysisk aktivitet.

Krister Johansson, klubbens ordförande:
En sådan här anläggning går inte att driva utan frivilliga krafter. Glädjande nog är det lätt att få hjälp. Vi har bland annat vår +65-klubb som ställer upp med tid och kunskap. Det är inte bara manskap som krävs, det behövs även pengar till inköp och underhåll, inte minst till elkostnaderna som har skjutit i höjden. Därför är Bäckmanpriset välkommet, det finns många hål att stoppa i.

 

Bäckmanpriset instiftades 2019 i samband med företagets 50-årsjubileum. Tanken med priset är att uppmärksamma personer, organisationer eller föreningar som genom sina insatser gynnar invånarna i Filipstad. Tidigare pristagare är bland annat facebookgruppen Julhjälpen i Filipstad 2021 och Filipstads Skateboardpark.

 

Fotot visar överlämningen av prischecken på 15.000:- till styrelsemedlemmen Stig Larsson (foto Göran Persson/Filipstads Tidning).

Bäckman Blästermaskiner AB
Industrivägen 19
Box 40
682 21 FILIPSTAD
Filipstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564024601

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062