23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Monitor ERP System vinner miljöpris i Tyskland

Den 19 april delades priset ”The sustainable factory” ut på Factory Innovation Awards, på Hannover Messe, i Tyskland. Priset delas ut av Center Industry 4.0 vid University of Potsdam, i samarbete med Berlin GITO förlag.

Den 19 april delades priset ”The sustainable factory” ut på Factory Innovation Awards, på Hannover Messe, i Tyskland. Priset delas ut av Center Industry 4.0 vid University of Potsdam, i samarbete med Berlin GITO förlag. Maria Sundin Flöjt, projektledare på affärsutvecklingsavdelningen på Monitor ERP System höll ett tacktal på scenen.

– Vi är oerhört stolta och hedrade över att få detta pris. Det är ett kvitto på att vi fokuserar på rätt funktionalitet i vårt affärssystem. Tyskland är en riktigt tuff marknad med hård konkurrens så vi är verkligen glada över detta, sa Maria Sundin Flöjt.

Vinnarna utsågs av en oberoende expertjury. De avgörande faktorerna i kategorin var funktionerna inom området hållbarhetsredovisning och beräkning av koldioxidutsläpp.

 

Nya direktiv ställer hårdare krav på företagens hållbarhetsredovisning
På grund av CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) och den nya ESRS (Sustainability Reporting Standards), som börjar gälla i EU från 2026, behöver företag hitta lösningar för att spåra hållbarhet i produktionen. ESRS rekommenderar rapporteringsramverket för Greenhouse Gas Protocol som kräver rapportering av utsläpp från produktion av enskilda produkter samt för transport och leverans.

Svenska Monitor ERP System AB:s programvara, som utnämndes till årets affärssystem 2022 i både Sverige och Tyskland, tillgodoser detta genom att automatiskt beräkna tillverkade artiklars klimatavtryck baserat på maskiners energiförbrukning och de inköpta materialens koldioxidvärden.

Informationen justeras kontinuerligt och kan även beaktas i reservdelslistor för att välja det mest miljövänliga alternativet för en beställning. Data om utsläpp under transport från till exempel leverantörer och logistikpartners kan också lagras i systemet eller i vissa fall synkroniseras automatiskt.

Juryn uppmärksammade att Monitor ERP har flera integrations- och uppkopplingsmöjligheter mot befintliga maskiner och externa affärspartners från finans- och logistiksektorn. Monitor fick även beröm för utformningen av programvaran, som är ett standardsystem utan många konfigurationer, vilket gör det möjligt att köra regelbundna uppgraderingar av affärssystemet utan att förlora anpassningar. Sist, men inte minst, tar implementeringen av Monitor ERP mycket kortare tid än det tar att implementera andra liknande affärssystem.

– Jag är jätteglad över att få vara en del av Monitors resa i Tyskland. Med min bakgrund inom industriell verksamhet och olika affärssystem känner jag väl till våra kunders krav och jag är övertygad om att vi kan hjälpa många tillverkande företag i Tyskland att förbättra sin verksamhet och lönsamhet med hjälp av Monitors affärssystem, säger Tomas Blomberg, VD på Monitor ERP System Tyskland.

Miljöpriset skapar fler marknadsmöjligheter för export
Att ta emot den här utmärkelsen stärker Monitors etableringsmöjligheter i Tyskland och bli den självklara partnern för tillverkningsföretag som vill framtidssäkra sina processer inför kommande utmaningar.

– Att vinna det här priset är en stor möjlighet för oss och ett fantastiskt betyg på det arbete vi har gjort under de senaste åren för att utveckla nya funktioner som hjälper våra kunder att både mäta sin klimatpåverkan och fatta aktiva beslut kring hållbarhet, säger Tomas Blomberg, VD för Monitor ERP System i Tyskland.

Monitors utvecklingsteam har redan påbörjat arbetet med att utveckla ytterligare hållbarhetsfunktioner som syftar till att hjälpa så många företag som möjligt att möta framtidens krav.

– Vi tycker att vinsten av det här priset visar oss att vi är på rätt väg. Vi tillhandahåller en hållbarhetsfunktion till våra kunder som är enkel att använda, uppdaterad med kommande lagstiftning som är kombinerad med kärnfunktionaliteten i Monitor: för att hjälpa våra kunder att vara så effektiva som möjligt och att göra smarta val och vinna så mycket affärer de kan, säger Moa Lindberg, Business Analyst på Monitor ERP System.

Monitor ERP System AB
Trädgårdsgatan 7
824 26 Hudiksvall
Hudiksvall kommun
Sverige

Kontaktperson

Monitor Marketing Team
Global Marketing Manager
marketing@monitor.se

Sänd till en kollega

0.047