23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytt flexibelt gripdon för små komponenter som säkerställer maximal processäkerhet

EGK ett nytt gripdon från SCHUNK för hantering av ömtåliga arbetsdetaljer som uppfyller kravet för renrumsmiljöer. Det intelligenta gripdonet EGK bevisar sin styrka i utmanande och varierande uppgifter i laboratoriet. I många industrisektorer måste produkter hanteras varsamt. Till exempel, inom labbautomation, där hantering av prover, flaskor eller brickor måste ske säkert och tillförlitligt, eller inom elektronikindustrin vid hantering av kretskort. Maximal processäkerhet krävs i samtliga fall.

SCHUNK har designat ett mindre, finare, känsligt gripdon som är mångsidigt och som samtidigt uppfyller de höga kraven i renrumsmiljöer.

Gripkraftsunderhåll för pålitliga processer
Det nya elektriska gripdonet EGK för små komponenter erbjuder maximal processäkerhet i hanteringsprocessen. Dess cylindriska kugghjul med pinjong/kuggstångsprincip säkerställer en konstant gripkraft över hela slaglängden och tillåter ett grepp med permanent kraft. Eftersom ingen startsträcka eller kraftimpuls krävs för kraftgenerering, levererar gripdonet 100 % av sin prestanda direkt från start. Det integrerade gripkraftsunderhållet undviker förlust av arbetsstycken och håller fingerpositionen även i händelse av nödstopp. Den högupplösta, integrerade absolutenkodern erbjuder ytterligare processtransparens. Den ger konstant feedback på grundbackarnas position.
Tack vare det långa fritt programmerbara slaget och den justerbara gripkraften från 20 till 300 N (beroende på gripdonsstorlek), finns det en hög grad av flexibilitet och vid stort sortiment av komponenter: Olika arbetsstycken kan hanteras med samma gripdon. För känsligt grepp av särskilt ömtåliga arbetsstycken har SCHUNK utrustat EGK med ett speciellt ”SoftGrip”-läge, där nästan inga impulskrafter verkar.


Pålitlig i renrum
Det renrumscertifierade gripdonet övertygar inom alla användningsområden där hygien är särskilt viktigt. Den är utrustad med en livsmedelskompatibel H1-klassat fett som standard och har ett sofistikerat tätningskoncept, som effektivt skyddar växlar och elektronik samt minimerar slitage. Dess styr- och kraftelektronik är också helt integrerad och förseglad enligt skyddsklass IP 67. Efter kontakt med vätskor, till exempel under regelbundna rengöringscykler i laboratoriet, fungerar den helt tillförlitligt.

Schunk Intec AB
Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561346320

Sänd till en kollega

0.047