23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Areco förvärvar Totalplåt – Komplett program inom ventilation!

Areco är glada att meddela sitt senaste förvärv av Totalplåt, ett företag som ägs av Assemblin Ventilation och tillverkar högkvalitativa rektangulära ventilationskanaler. Bolaget erbjuder också slipning och laserskärning med hjälp av modern teknik som bidrar till ett brett utbud av bearbetningstjänster inom verksamheten.

”Vi är mycket glada över att välkomna Totalplåt in i Areco. Vi ser med förvärvet en möjlighet att förstärka Areco:s roll inom ventilationssegmentet och för Totalplåt ger det möjlighet att växa ytterligare”, säger Peter Areskog, VD och Koncernchef för Areco.”

Totalplåt finns i Malmö och i Linköping, och är en väletablerad tillverkare av rektangulära ventilationskanaler sedan lång tid tillbaka. Företaget med 26 medarbetare har en årsomsättning motsvarande cirka 45 MSEK. Med förvärvet kommer Areco att utöka sitt produktutbud och tillsammans med sin väletablerade logistikkedja, Areco Direct leverera bättre helhetslösningar till sina kunder. Företaget kan numera erbjuda en mix av runda och rektangulära kanaler till projekt i alla storlekar. 

”Assemblin har valt att avyttra våra verkstäder däribland, Totalplåt för att kunna fokusera fullt ut på installations- och serviceverksamheten. Vi är mycket glada över att Totalplåt kan fortsätta sin resa tillsammans med Areco och är övertygad att det kommer gynna Totalplåt, Totalplåts medarbetare och oss som kund”, säger Håkan Ekvall, vd och affärsområdeschef för Assemblin Ventilation.” 

Kort om Areco
Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944. Bolaget är verksam inom stål och metall, produktion av byggplåtsprodukter samt utveckling och förvaltning av fastigheter. Total omsättning för koncernen är 4 mdr SEK och har idag 370 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen.

För mer information kontakta:
Peter Areskog, Koncernchef, Areco
Mobil: 0705-54 20 30
peter.areskog@areco.se

Håkan Ekvall, Vd och Affärsområdeschef i Assemblin Ventilation 
+46 10 452 72 63
hakan.ekvall@assemblin.se 

Åsvor Brynnel
Kommunikations- och Hållbarhetschef Assemblin
+46 10 475 39 48
asvor.brynnel@assemblin.se

Areco
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5560432527

Kontaktperson

Anita Benke
Marknadskommunikatör
+46 406985125 anita.benke@areco.se

Sänd till en kollega

0.047