23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Detekterbara driftskomponenter från KIPP

Problemlösare för bland annat livsmedelsindustrin

Förfallodatum
den 15 juni 2023

HEINRICH KIPP WERK har utökat sitt produktsortiment med nya detekterbara delar. Det finns både visuellt detekterbara och metalldetekterbara produkter. De är utformade för livsmedelsindustrin för att hjälpa till att förhindra större stillestånd i händelse av att en potentiell kontaminering uppstår i produktionsprocessen.

 

Visuellt upptäckbara delar som fungerar är färgade i ultramarinblått, liknande RAL 5002. Orsaken är att den blå färgen är ganska ovanlig inom livsmedelssektorn, så att dessa produkter eller delar av dem lätt kan identifieras när de kommer i kontakt med livsmedel. Dessutom uppfyller dessa delar ökade hygienkrav - tack vare den slutna greppkonturen med en slät yta är handflatorna till exempel mycket lätta att rengöra.

De metalldetekterbara manöverdelarna går ett steg längre. Deras komponenter kan detekteras med hjälp av induktionsteknik. Detta är till hjälp om hela eller delar av delar av misstag hamnar i produktionsprocessen. Speciella detektionssystem kan i dessa fall tillförlitligt välja ut främmande föremål, även om de är osynliga för blotta ögat. Fragment från 0,027 cm³ (ca 3x3x3 mm) kan upptäckas och de berörda delarna kan slängas ut, så att inga stora produktionsmängder behöver kasseras. 

Alla detekterbara driftdelar från KIPP är tillverkade av glasfiberförstärkt termoplast som uppfyller kraven i EU10/2011 och FDA, insatserna är tillverkade av rostfritt stål 1.4404. Den maximala arbetstemperaturen är 120 °C. Det finns draghandtag, vinghandtag, stjärnhandtag, handflatshandtag, knoppar och klämspakar. 

Läs mer om dessa här:Detekterbara driftdelar från KIPP

KIPP Scandinavia AB
Zakrisdalsvägen 26
653 42 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714662

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047