23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors specialutvecklar prestandafjädring för Polestar 2 BST Edition 270

I samarbete med elbilstillverkaren Polestar har Lesjöfors designat och utvecklat de banbrytande chassifjädrarna på Polestar 2 BST Edition 270.

Bilen är en specialoptimerad och väghållningsfokuserad Polestar 2 i begränsad upplaga som flyttar fram gränserna för elbilsprestanda.

Varje Polestar 2 BST edition 270 är slutmonterad för hand enligt exakta specifikationer med utvalda prestandakomponenter utan toleransavvikelser.

För att möta de extraordinära kraven på alla delar till den exklusiva modellen gavs Lesjöfors i uppdrag att utveckla skräddarsydda chassifjädrar som garanterar de höga prestandanivåer som krävs för att flytta fram elbilsgränserna ännu ett steg.

Tester och utveckling på plats i fjäderfabriken

I värmländska Lesjöfors där Lesjöfors Fjädrar har sin fabrik, utförde Polestar tester där fjädringskonstruktionen utsattes för hårda prov på landskapets slingrande småvägar. Utvärderingar och finjusteringar genomfördes i ett nära samarbete mellan ingenjörer på Polestar och Lesöfors tills resultatet var helt tillfredsställande. 

Unika möjligheter och servicegrad

Joakim Rydholm, chef för chassiutveckling på Polestar, är nöjd med processen att utveckla den vinnande chassifjädern: 

"Det var så häftigt att bygga och testa fjäderfunktionaliteten på plats i fabriken. Lesjöfors möjligheter och servicegrad är unik och bygger på en djup förståelse för fjäderprecision. De utvecklade fjädrar som var gjorda just för den här bilen - man kan nästan säga handgjorda med generationer av fjäderexpertis. På ett unikt sätt levererar de på den nivå av kvalitet och prestanda vi kräver."

Arbetar nära i ett team 

Olof Jonsson, försäljningschef för Lesjöfors ger sin syn på utvecklingsprocessen: 

"När Joakim ringde oss och avslöjade att Polestar ville ta DNA från den enormt framgångsrika Polestar 2 och vidareutveckla den till en prestandabil i begränsad upplaga visste vi att vi hade ett exceptionellt projekt att leverera. Speciellt med tanke på att bilen skulle vara i produktion inom 12 månader med en väldigt speciell fjädring.

Vi har ett mycket bra partnerskap med Polestar där vi arbetar tillsammans som ett team. Allt från designavdelning och materialexperter till maskinoperatörer och lackerare, alla arbetade och utforskade nya möjligheter tillsammans för att leverera de resultat som Polestar efterfrågade.”

Tillsats för eftermontering

Framgången med projektet har även gjort det möjligt för vanliga Polestar 2-ägare att beställa en ny monteringssats från Polestar, komplett med två främre och två bakre chassifjädrar från Lesjöfors.

Vill du veta mer, se case study här: https://lesjoforssprings.com/case-studies/innovating-performance-suspension-springs-for-polestar/

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078