23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Smörjmedel för lager och vikten av att välja rätt

Lager är nyckelkomponenter för en smidig överföring av rörelse.

Användningsområdena är mycket varierade och de används, bland annat, i vindturbiner eller axlar med hjul. För att uppnå en optimal användningstid är det viktigt att valet av smörjmedel blir det bästa. Här kommer vi att gå in på urvalskriterierna för smörjmedel för lager så att du kan införskaffa den lösning som passar bäst för dig.

Lagrens funktion är mycket viktig inom olika industrisektorer, om inte alla. De är element av stort praktiskt intresse eftersom de säkerställer smidiga och kontrollerade rörelser hos laster och vikter. Lagrets design hjälper till att separera metallytor men friktionen som de generar måste kontrolleras med smörjfetter eller smörjoljor.

Varje fall är speciellt och därför måste vi studera belastningen, temperaturen och hastigheten som smörjmedlen måste motstå. Ett tydligt exempel på olika variabler är lager som används inom stål- och bilindustrin. Smörjmedel som används inom stålindustrin måste vara effektiva vid mycket hög belastning och låga hastigheter. Inom bilindustrin, å andra sidan, måste smörjmedlet kunna bibehålla sin funktion vid höga temperaturer på upp till 180 ºC eller låga temperaturer på ned till -40 ºC.

Att välja bäst smörjmedel för lager

Många faktorer spelar in vid valet av smörjmedel. Det finns ett stort urval av smörjmedel och mycket specifika tillämpningsområden, så det kan till synes vara svårt att hitta en optimal produkt.

Vi på Klüber Lubrication har sammanställt de viktigaste urvalskriterierna för att hjälpa dig hitta rätt produkt med bara några få steg. Läs mer här

Kontakta Klüber Lubrication för att få personliga råd och hitta den bästa produkten för din utrustning.

Klüber Lubrication Nordic
Vasagatan 36 2Tr
111 20 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5164024282

Sänd till en kollega

0.047