23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic utökar sortimentet med uppgradering till studiokamera

Panasonic är en av få tillverkare som har ett sortiment med allt från instegsmodeller till avancerade studiokameror, samt PTZ-kameran UE160 och livevideoplattformen KAIROS.

Panasonic Connect Europe tillkännagav i dag en ST2110-uppgradering som kommer till instegsmodellen AK-HC3900 under Q3 i år genom en betald AK-SFC391-aktiveringskod.  Uppgraderingen positionerar Panasonic som en av få tillverkare med ett komplett IP-förberett sortiment som sträcker sig från instegsmodeller till avancerade studiokameror, samt den senaste PTZ-kameran UE160 och IT/IP-livevideoplattformen KAIROS.

Programuppdateringen till studiokameran AK-HC3900 bidrar till att förbättra kvaliteten och effektiviteten på produktionsanläggningarna.   Den sänker kostnaderna genom att eliminera behovet av Camera Control Units (CCU) och möjliggör okomprimerad överföring i broadcast-klass med ST2110.

Med den här uppdateringen kan HD-studiokameran Panasonic AK-HC3900 anslutas till SMPTE ST2110-kompatibel broadcast-utrustning eller nätverksswitch.  Detta gör att AK-HC3900 kan överföra okomprimerad HD-video i broadcast-kvalitet direkt från kamerahuvudet över IP med mycket låg latens, utan behov av en CCU.   Den stöder också IP-returvideo (HD), referenssignal (PTP), trunksignalutgång (HD), promptersignal och ljud in/ut för IP-intercom med ST2110.

Dessutom får AK-PLV100, som redan stöder okomprimerad ST2110, också en framtida firmware-uppgradering.  Detta möjliggör SMPTE ST2110-utdata, inklusive JPEG-XS-komprimering som standard direkt från kamerahuvudet, vilket bidrar till att underlätta liveproduktion och minimerar antalet externa enheter.

Uppgraderingen innebär också att kameran kan anslutas direkt [1] till Panasonic KAIROS via IP, vilket möjliggör utrymmesbesparande, mycket effektiv och flexibel IP-liveproduktion och distribution med ett stort antal kameror.  När den är ansluten till ST2110 kan en enda KAIROS Core 100-mainframe samtidigt ansluta upp till 48 ingångar och 32 utgångar[2], med en liten mainframe i 1U-rackstorlek.  Den CCU-fria anslutningen av HD-studiokameran AK-HC3900 sparar ytterligare utrymme och minskar kabeldragningen för en mycket effektiv drift, samt minskar strömförbrukningen avsevärt[3] jämfört med konventionella system.

Andre Meterian, chef för Professional Video Systems på Panasonic Connect Europe, säger: "Den senaste uppgraderingen understryker ytterligare Panasonics åtagande att hjälpa branschen att påskynda övergången till IP.  Vårt kompletta sortiment av IP-förberedd utrustning bidrar till att ytterligare förbättra effektivitet, flexibilitet och kvalitet inom broadcasting, liveproduktioner och streaming."
 
[1] Stöds direkt av kamerahuvudet på studiokameran, i stället för via CCU för att stödja ST2110-anslutningen.  Ett separat SFP-gränssnitt (Small Form-factor Pluggable) eller en förlängare med omvandling till Gigabit Ethernet eller via en nätverksswitch krävs.  JPEG XS-kompatibilitet med KAIROS blir tillgänglig vid ett senare tillfälle.
[2] För expansion: Använd I/O-expansionsalternativet AT-SF002G.  För mer produktinformation, besök (https://connect.panasonic.com/jp-ja/products-services/proav_it-ip-platform/lineup/at-kc100t).
[3] Reducerad med ca 60 % jämfört med konventionella kameror.  Jämförelse med konventionell systemkonfiguration (med studiokamera AK-HC3900 och CCU AK-UCU250).

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Sänd till en kollega

0.031