23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Staccato Technologies utvecklas ytterligare

Staccato Technologies, ett svenskt innovationsföretag som utvecklar och tillverkar snabba ventiler ser en stadigt ökande efterfrågan på deras ventiler och ventilsystem, framför allt för tryckluft, men de ser även en ökad efterfrågan på vätske - och sprayapplikationer.

Fleming Pedersen Dambo, VD på Staccato Technologies berättar att deras ventiler nu efterfrågas i en mängd olika marknader och applikationer.  Staccato som tillverkar sina ventiler i Sverige genomför nu ett antal olika investeringar för att öka produktionskapaciteten, och de förstärker även utvecklingskapaciteten.

Fleming berättar; Våra industriventiler och positioneringssystem har nu fått en bra position på marknaden, och försäljningen ökar kontinuerligt, främst i Sverige och Nordamerika. Flera av våra kunder lanserade nya produkter med vår teknik under året med goda resultat, och vi har även ett par intressanta produkter i utveckling som närmar sig fälttester hos utvalda kunder. Föreberedelser har startat för en helt ny produktionslina för att svara mot det ökande behovet. 

Vi frågar Fleming, Så vad är den främsta utmaningen?  -Det är att hitta rätt kompetens på utvecklingsingenjörer. Det är ont om specialistkompetens inom elektromekanik i kombination med mekatronik. Vårt utvecklingsteam hör nog till de främsta i branschen, och vi räknar med att vi själva får lära upp de vi tar in. Vi letar främst efter civilingenjörer med mekatronik-kunskap, men som alltid är personligheten avgörande för att lyckas på ett bra sätt. Vår valda väg är att utveckla och tillverka produkter där vi kan vara bäst i världen. då vi konkurrerar med företag med många miljarder i omsättning syns vi bara när vi är bäst. Då måste vi även ha de bästa utvecklarna.

Kan du berätta vad en utvecklingsingenjör gör hos er? - Om man tar vår positioneringsenhet som exemepel, så är det en komplex produkt med våra patenterade ventiler, drivelektronik, mjukvara etc. Ventilutvecklingen kräver kompetens i elektromekanik, sedan har både housing och ventilen mekaniska konstruktionsutmaningar, tryckluft är nytt för många ingenjörer, och kan inte jämföras med exempelvis hydraulik eftersom luften är kompressibel, sedan har vi kraftfulla elektroniklösningar, programmeringsutmaningar & vi skulle kunna doktorera inom styr- och reglerprinciper.  Magnet och flödessimuleringar behöver göras, och man måste i ett tidigt läge välja produktionsteknik för varje ingående komponent för att få rätt egenskaper och kostnadsbild.  Självklart hjälps vi åt inom teamet så vi använder allas unika kompetenser och erfarenheter. En ny utvecklare hos oss upplever nog att han hittat ett av de roligaste och mest utvecklande jobben som går att få. Bara i år har vi fått tre nya patent godkända, och vår patentpotrfölj växer ständigt. 

Som avslut kan jag säga att vi alltid tittar efter lämpliga kandidater för att förstärka vår team ytterligare.

Staccato Technologies AB
Cementvägen 14
136 50 Jordbro
Haninge kommun
Sverige

Kontaktperson

Fleming Pedersen Dambo
VD, Staccato Technologies
+46 736425667 fleming.dambo@staccatotech.se

Sänd till en kollega

0.032