23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Upp till 80 % lägre energiförbrukning med AP&T:s senaste press

Nu introducerar AP&T en ny version av sin servohydrauliska press med ännu lägre energiförbrukning än tidigare. Den nya versionen är framför allt avsedd för progressiv pressning där man behöver ett stort antal slag per minut och för andra typer av formning där det krävs hög precision, som till exempel prägling, stansning och djupdragning.

– Med hjälp av så kallad transmissionscylinderteknik har vi konstruerat en snabb och väldigt energieffektiv lösning som dessutom håller en mycket låg ljudnivå, säger Mikael Karlsson, Product Manager Presses på AP&T. 

När den första generationen av AP&T:s servohydrauliska press kom för några år sedan fick den stor uppmärksamhet inte minst för den mycket låga energiförbrukningen vid operationer med längre hålltider, till exempel presshärdning. Nu gör AP&T om konststycket – och mer därtill – för kallformning. För pressoperationer med korta och medellånga slag kan energiförbrukningen bli upp till 80 procent lägre än för en motsvarande konventionell hydraulpress från AP&T. 

AP&T:s ingenjörer har löst uppgiften genom att utrusta pressen med ett slutet och robust hydraulsystem med liten oljevolym och ett fåtal ingående komponenter. Tack vare att systemet är modulariserat kan varje press optimeras för sin uppgift, med en eller flera cylindrar beroende på applikation. 

Den nya versionen av AP&T:s servohydrauliska press lämpar sig bland annat för prägling av värmeväxlarplattor och bränslecellsplattor, transferapplikationer och progressiv pressning, liksom för de flesta typer av dragoperationer. 

– Med dagens höga energipriser kan vår nya press snabbt ge betydande kostnadsbesparingar. Exakt hur stora de blir varierar förstås beroende på applikation. Men i ett kundcase där vi jämförde vår lösning med befintlig hydraulpress beräknades besparingen bli mellan 400 och 500 Euro för varje dygn produktionen var i gång, säger Mikael Karlsson.

Fakta, AP&T:s servohydrauliska press med transmissionscylinder

  • Presskraft på 16.000+ kN.
  • Prestanda (output) upp till 40 slag per minut.
  • Energiförbrukning, rekommenderade applikationer, 60–80 % lägre än för jämförbar konventionell hydraulpress.
  • Oljevolym 250–500 liter.
  • Slaglängd efter applikation.
  • Kylvattenbehov 60–80 % lägre än jämförbar konventionell AP&T hydraulpress. 
  • Ljudnivå 67–75 dBA.

Läs mer om AP&T:s servohydrauliska press
https://aptgroup.com/solutions/lines-products/hydraulic-presses/apt-servohydraulic%C2%AE-press

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.047