23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Van Beek övergår till förebyggande underhåll med oöverträffad teknologi

I ett strategiskt steg mot förebyggande underhåll och en ökning av prestandan hos sin utrustning har Van Beek, känt för att konstruera och tillverka skräddarsydda skruvtransportörer, bulklastare och skruvvärmeväxlare, gjort en betydande investering. Det holländska företaget investerade nyligen i mätteknologi från SPM Instrument, vilket effektivt stärker deras kapacitet inom tillståndskontroll.

Sedan 1950 har Van Beek i Drunen, Nederländerna, varit ledande inom skruvtransportteknik, specialiserat på att tillverka skräddarsydda skruvtransportörer för bland annat kemi-, läkemedels-, miljö-, livsmedels- och foderindustrin. Deras globala närvaro och rykte bygger på att leverera avancerade skruvtransportlösningar, särskilt deras Dino-bulklastare, Celsius-skruvvärmeväxlare och Hypreme för hygienanpassade produkter.

Investeringen i mätteknologi från SPM ger Van Beek insikt i sina maskiners tillstånd, vilket gör det möjligt för dem att strategiskt övergå från avhjälpande till tillståndsbaserat underhåll. Dino-bulklastarna som ofta hyrs ut och används över hela världen kan nu övervakas från deras huvudkontor. Denna förändring ger serviceingenjörerna möjlighet att proaktivt planera underhåll med hjälp av realtidsdata.

Van Beeks investering omfattar Intellinova Parallel MB-mätenheter och DuoTech-accelerometrar som är installerade vid två mätpunkter på varje Dino-bulklastare för att övervaka huvudlagren på skruven, vilket gör det möjligt för Van Beek att få en heltäckande överblick av deras utrustnings skick och säkerställa optimal maskinprestanda världen över. Intellinova Parallel MB är konstruerad för parallell mätning på fyra kanaler och erbjuder därmed exceptionell svarstid och effektiv datainsamling. Mätenheterna har de framstående HD-teknologierna, HD ENV och SPM HD, kända för sin överlägsna prestanda inom vibrations- och stötpulsmätning.

Tillståndskontroll är en viktig del av Van Beeks kortsiktiga och långsiktiga mål. På kort sikt ger mätsystemen insikter i maskinfunktionaliteten och det är avgörande vid uthyrning av utrustning som måste fungera felfritt hos kunderna. På lång sikt bidrar den insamlade mätdatan till strategier för förebyggande underhåll, minskad stilleståndstid och totalt sett förbättrad effektivitet på utrustningen.

Genom att investera i avancerad teknologi för tillståndskontroll rustar sig Van Beek för att ytterligare öka driftsäkerheten och prestandan hos sin utrustning. Marleen Verschoor-Muskens, mekanikingenjör på Van Beek, kommenterar investeringen: "Vi är fast beslutna att utnyttja den senaste tekniken för att leverera högkvalitativa lösningar till våra kunder. Denna investering i SPM:s utrustning för tillståndskontroll går hand i hand med vårt mål att erbjuda pålitlig och effektiv utrustning som uppfyller de högsta branschstandarderna."

Van Beeks investering i SPM:s avancerade utrustning för tillståndskontroll utgör ett betydande steg mot förebyggande underhåll och säkerställer att deras maskiner fortsätter att utmärka sig i krävande industriella miljöer. Detta steg understryker deras hängivenhet för att leverera förstklassig utrustning och minimera driftsstopp för sin globala kundbas.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.031