23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Rana Gruber förbättrar driftsäkerheten med utökad onlineövervakning

Det norska gruvföretaget Rana Gruber utökar nu sin tillståndskontroll genom att investera i det högpresterande onlinesystemet Intellinova Parallel EN och DuoTech-givare på sin andra autogena kvarn.

Rana Gruber, som ligger i Mo i Rana, Norge, började använda övervakningsutrustning från SPM Instrument 2015. Det första Intellinova Parallel EN-onlinesystemet med DuoTech-givare installerades på ett transportband 2018. Sedan dess har onlinesystemet Intellinova Parallel EN installerats på flera transportband och en av två autogena kvarnar. Förutom tillståndskontroll använder Rana Gruber även SPM:s processoptimeringslösning för båda sina autogena kvarnar.

Det nya övervakningssystemet – ett sextonkanaligt Intellinova Parallel EN-onlinesystem och DuoTech-givare – använder patenterad för att övervaka lager- och vibrationstillstånd på den andra autogena kvarnen. Tillståndskontroll med HD-teknologier ger exceptionella förvarningstider, vilket möjliggör flexibel planering av relevanta underhållsåtgärder vid lämplig tidpunkt. Det nya systemet installerades under ett planerat underhållsstopp i somras.

Anläggningschef Erik Larsen kommenterar expansionen: "Dessa kvarnar är mycket viktiga för vår produktion och vi behöver full kontroll över deras mekaniska skick. Oplanerat underhåll medför alltid onödiga kostnader och risker. Med denna investering ökar vi möjligheten för endast schemalagda underhållsjobb."

Med denna installation fortsätter Rana Gruber investera i utrustning för tillståndskontroll från SPM Instrument. För närvarande övervakar Rana Gruber kritisk utrustning som fläktar, krossar, transportband, kulkvarnar och autogena kvarnar med hjälp av onlinesystemet Intellinova Parallel EN och det handhållna instrumentet Leonova Emerald.

Rana Gruber är en norsk järnmalmsproducent etablerad 1964 med verksamhet baserad på mer än 200 års erfarenhet av gruvdrift. Företagets produkter är baserade på naturliga mineraltillgångar som bearbetas och exporteras till kunder över hela världen. Nyckelkunder är stålproducenter och aktörer inom den kemiska industrin. Företaget har cirka 300 anställda och en produktionskapacitet på 1,8 miljoner ton järnmalmskoncentrat.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.034