23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lågtrycksuppkolning minskar klimatavtrycket och ökar effektiviteten

På en alltmer miljömedveten marknad ökar ständigt behovet av innovativa och hållbara tillverkningsmetoder som minskar klimatavtrycket. Tillverkningsindustrier prioriterar sitt miljöansvar för att behålla sin konkurrenskraft. Inom värmebehandlingsområdet innebär lågtrycksuppkolning (LPC) stora miljöfördelar jämfört med traditionell sätthärdning.

Bodycote har både teknologin och kompetensen att kunna göra det enkelt för fler företag att ta steget över till LPC. 
– I Västerås har vi en LPC-utrustning med både gas- och oljekylning. Oljekylningen sänker tröskeln till att välja LPC i stället för traditionell sätthärdning i atmosfärugn eftersom du slipper byta till ett material som kan kylas i gas. Även om det innebär att alla tekniska fördelar inte kan utnyttjas optimalt, reduceras i alla fall CO2-utsläppen med 80–90%, säger Ulf Fritz marknadschef på Bodycote.

Exakt kontroll och kortare processtider
En av de stora fördelarna med LPC är den minskade energiförbrukningen jämfört med dagens uppkolningstekniker. Med lågtrycksuppkolning värms och ökas ytkolhalten i materialet i en vakuumkammare där det är möjligt att mer exakt kontrollera temperaturen och öka effektiviteten genom att korta processtiderna.

Minskad gasförbrukning i en kontrollerad lågtrycksmiljö
LPC gör det också möjligt att betydligt minska förbrukningen av process-gas. När konventionella metoder ofta kräver stora volymer gas, tillförs i LPC-processen små, väl kontrollerade mängder av kolgivande gas i en lågtrycksmiljö. De kolatomer som behövs för att nå rätt härddjup och kolinnehåll i det värmebehandlade materialet används effektivt, vilket minskar processens miljöpåverkan.

En grönare framtid
Lågtrycksuppkolning har en rad miljöfördelar jämfört med andra  uppkolningstekniker. Tillsammans med andra hållbara processer kan den hjälpa till att minska tillverkningsindustrins totala koldioxidavtryck och bidra till en grönare, mer ansvarsfull framtid för hela branschen.

Vill du ta steget till ett grönare alternativ? 
Är du intresserad av LPC eller har frågor om fördelarna, kontakta oss på sales.sverige@bodycote.com.

Bodycote AB
Box 124
Besöksadress: Spadegatan 23
424 23 Angered
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560778028

Sänd till en kollega

0.047