23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Renovering av 2800 kg tung svarvspindel

Nu renoverar vi en mycket stor svarvspindel på hela 2800 kilo och med en längd på drygt 3 meter. Vi byter lager och renoverar växellådan i våra egna verkstäder innan uppdraget slutförs på plats hos kund.

DynaMate anlitades inledningsvis för att genomföra en vibrationsmätning där vi kunde konstatera att lagerna var dåliga. Vi åtog oss då att byta lager och renovera växellådan. 

Vårt team från Eskilstuna genomför renoveringen av växellåda på plats hos kund, parallellt med att vårt team i Värnamo ombesörjer bytet av lagerna.

Vi byter ut de stora lagerna till nya och tillser att vi får rätt precision i varje lager. På så sätt säkerställer vi att kunden inte får missljud och vibration i svarven. Vi byter även mutter ( M 400 x 3) som håller lagret då gängan är skadad. Axlarna till växellådan renoverar vi på plats hos kund, dit vi även kommer att transportera spindeln för slutmontering.

Konsten att hantera mycket stora maskiner
För oss är det viktigt att klara av att hantera och renovera maskiner av alla slag och storlekar. Svarvspindel på 2800 kilo är ett tungt objekt men vi har tidigare arbetat med betydligt större karusellsvarvar. 

Tyngden ställer stora krav på våra lyftanordningar och tillgängligheten av plats i våra verkstäder. För svarvspindeln tillverkar vi egna specialgjorda bockar som möjliggör att vi kan arbeta fritt med de olika delarna. Hanteringen av lagerna förutsätter att miljön är ren och fri från partiklar och smuts, ett uppdrag som kräver stor noggrannhet och speciell kompetens. 

“För våra kunder är det ett plus i kanten att vi har kunskap och kompetens att klara av att hantera så stora maskiner”
Nils-Göran Jensen, Gruppchef Maskinservice & Mätteknik, DynaMate Värnamo.

Helhetsleverantör till svensk industri
Vi är utmärkande som industri-serviceföretag då vi har möjlighet att ombesörja alla delar av kundens processer, allt från mätning och felsökning till service och renovering. Tack vare våra långa samarbeten med svensk industri kan vi ta oss an alla former av maskiner och utrustning samt vara med kunden i alla led i projektet.

“När du anlitar DynaMate så ska du känna dig trygg med att du bara behöver vända dig till en leverantör. Tack vare vår etablering på flertalet orter och inom diverse olika tjänstesegment kan vi erbjuda en skräddarsydd helhetslösning. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri”
David Almér, Platschef Maskinservice & Mätteknik, DynaMate Eskilstuna.

DynaMate AB
Tallvägen 2
151 21 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565289286

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.14