23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Rottneros förbättrar driftsäkerheten med Airius trådlösa vibrationsgivare

Rottneros, specialist inom utveckling och produktion av massa, fortsätter att prioritera driftsäkerhet och prestanda på viktig utrustning. Efter år av framgångsrik implementering av mätutrustning från SPM lade Rottneros under sommaren en order på etthundra Airius trådlösa vibrationsgivare för övervakning av det mekaniska tillståndet hos motorer, pumpar och fläktar i massabruket.

Under 2022 nådde Rottneros Bruk i Sunne, Värmland, nytt årsbästa med en produktion av hela 115 400 ton massa som används för att tillverka olika produkter såsom kartong, förpackningar, mjukpapper, filter och skriv- och tryckpapper. Innan år 2026 förväntas kapaciteten och produktionen öka till 150 000 till 170 000 ton per år.

Med investeringen i Airius-givare tar Rottneros Bruk ännu ett steg framåt i sitt arbete med tillståndskontroll. Givarna mäter triaxiell vibration och temperatur som ger värdefull information om den mekaniska konditionen på typisk produktionsutrustning såsom motorer, pumpar och fläktar. 

Givarna kommunicerar över brukets Wi-Fi-nätverk och använder etablerad teknik för att överföra vibrationsdata till analys-, diagnostik- och felsökningsmjukvaran Condmaster Ruby. Genom att använda Airius-givare får Rottneros Bruk ett försprång inom förebyggande underhåll och detektering av maskinproblem. Teknologins förmåga att identifiera vibrationsrelaterade problem såväl som fel på kugghjul och lager säkerställer att lämpliga åtgärder vidtas och skyddar kritiska maskiner från stillestånd.

Emanuel Jonsson, FU-tekniker & mek-samordnare på Rottneros Bruk, kommenterar investeringen: "Vi har valt SPM som leverantör för att säkra tillgängligheten i vår produktion. Nu tar vi ytterligare ett steg mot effektivt förebyggande underhåll med automatiserad datainsamling och digitalisering genom trådlös onlinemätning med Airius."

Rottneros Bruks fortsatta investering i utrustning från SPM Instrument med Airius, tillsammans med det tidigare införandet av det handhållna instrumentet Leonova Diamond och onlinesystemet Intellinova Compact för övervakning av långsamtroterande FKC-pressar, understryker vikten av tillståndskontroll för ökad driftsäkerhet, tillgänglighet och produktivitet på massabruket.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.062