23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hexagons iConstruct™ förbättrar Tecnimonts effektivitet i hanteringen av byggprojekt

Tecnimont ville ha en effektiv projekthantering med underleverantörer och använde Hexagons iConstruct för tydliga, prioriterade 3D-modeller och bättre datahantering.

Tecnimont, en välkänd global entreprenör inom industrin för omvandling av naturresurser, ville hantera sina byggprojekt mer effektivt genom att effektivt hantera "arbetsfronten" när man arbetar med underleverantörsföretag som tillhandahåller direkt arbetskraft på sina byggarbetsplatser. Man insåg att det ofta fanns många rapporter och data att tolka mellan teknik, upphandling och verkställande konstruktion, vilket krävde en pragmatisk tolkning av slutanvändarna, till exempel byggchefen, förmannen och deras respektive team.     
  
För att effektivisera sitt tillvägagångssätt sökte Tecnimont en lösning som representerade arbetsfronten. Syftet var att skapa ett prioriteringsschema för monteringssekvenser genom en omfattande 3D-modell, som ger tydlighet och prioritering under alla omständigheter. Målet var att särskilja sig från traditionella metoder som används av EPC-entreprenörer som främst fokuserar på att hantera tekniska leveranser och materialtillgänglighet.    
  
Att övervinna utmaningar   
   
Tecnimont stod dock inför en utmaning när det gällde att hantera information och samordna byggverksamheten på plats. Personalen var tvungen att generera rapporter och uppdatera data, vilket lämnade lite tid över för att övervaka byggverksamheten. Tecnimont insåg vikten av att anamma ny teknik och digitala plattformar inom byggsektorn och genomförde en omfattande undersökning och analys av potentiella affärsmöjligheter.     
  
Man identifierade två viktiga förbättringsområden. För det första ville man förbättra användarupplevelsen och tillgängligheten av sina digitala lösningar för den genomsnittliga användaren genom att anta en mer användarvänlig strategi. För det andra insåg man behovet av ett paradigmskifte bland sina mer seniora resurser, som behövde hjälp att till fullo ta tillvara marknadens möjligheter.    
  
Tecnimont påbörjade därför en resa för att identifiera och implementera en transformativ digital lösning för att hantera sina utmaningar och maximera sin effektivitet inom byggbranschen. Målet var att hitta en teknisk lösning som effektiviserade processerna och gav kostnadsbesparingar i form av arbetsinsats, arbetstid och minskade krav från underleverantörerna.    
  
Att förverkliga resultat    
  
Tecnimont genomförde en grundlig utvärdering och fann att Hexagons iConstruct™ var en idealisk lösning som passade perfekt för deras krav och projektmål. Beslutet att införa iConstruct var ett strategiskt beslut för Tecnimont. Här är skälen till varför de valde iConstruct:    
  
iConstruct använder AWP-metodik för att förbättra projektets effektivitet och produktivitet     
Fullt stöd och hjälp från Hexagons team säkerställde en smidig implementeringsprocess     
iConstruct kan anpassas till kundernas behov, vilket förbättrar effektiviteten     
iConstruct är lätt att förstå och använda, vilket ger omedelbart värde och förbättrad funktionalitet    
  
Blickar framåt     
Tecnimont har förbättrat byggplaneringen och spårat framstegen i aktiviteterna mer effektivt med hjälp av Hexagons iConstruct. Denna toppmoderna teknik har resulterat i en minskning av antalet timmar med cirka 20% och kostnadsbesparingar på 10%. iConstruct-systemet hanterar en betydande mängd data, inklusive cirka 50 000 metadata från ett ingenjörsperspektiv och cirka 800 000 metadata relaterade till upphandling. Tecnimont planerar att utöka projektet genom att införliva interna processer i iConstructs digitala plattform. Samarbetet med Hexagon har varit framgångsrikt och Tecnimont beskriver lösningen som effektiv, proaktiv och dynamisk. Företaget undersöker möjligheten att använda iConstruct på andra byggarbetsplatser, vilket tyder på att det finns potential för ytterligare lösningar.   
Upptäck alla detaljer i fallstudien här. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.063