23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Profilglidare från norelem

Oavsett om det gäller skjutdörrar, utdragbara lådor, glidskenor eller glidvagnar passar norelems profilglidare som är utformade för att användas i alla typer av applikationer.

Förfallodatum
den 14 december 2025

De nya glidarna har en kropp gjord av kraftig pressgjuten zink, vilket ger optimal slitstyrka i manuella glidskenor av aluminium med 8 mm spår. Profilglidaren kan styras in spåret där en stabil glidrörelse skapas med ett glidlager. Clip-in glidelement i plast säkerställer en mjuk linjär rörelse av aluminiumprofilerna.

Glidarna kräver ingen extra smörjning för att upprätthålla mjuka rörelser och förhindrar dessutom uppbyggnad av smuts och skräp. Det innebär att profilglidaren kan användas även i tuffa miljöförhållanden där damm, fukt och smuts förekommer. Tillbehör kan fästas på profilglidaren med medföljande M6-muttrar, enligt DIN439 med en maximal belastning på 50 newton.

norelems profilglidare finns även i utförande med klämsspak av glasfiberförstärkt plast. Genom att dra åt klämspaken trycks ett glidblock i mitten av profilglidaren mot aluminiumprofilen så att glidsystemet inte kan röra sig. Exempelvis ger ett åtdragande vridmoment på 15 newtonmeter på klämspaken en spännkraft på 600 newton. Denna vidareutveckling med klämspak som tillval utökar antal användningsområden.

Glidstyrningar med flera glidskenor bör utformas som en kombination av fasta lager (F-form med M6-skruvar) och flytande lager (L-form med M5-skruvar) Detta för att kompensera för formtoleranser och säkerställa enkla rörelser.

norelems nya slitstarka styrningar kan användas i ett stort antal sektorer inom tillverknings- och teknisk industri. Genom att möjliggöra linjära rörelser med lågt slitage och minimalt underhållsbehov kan de slitstarka glidarna göra ingenjörernas arbete mer effektivt samtidigt som företagen kan spara pengar på underhållskostnader. Med detta i åtanke visar de slitstarka profilglidarna hur norelem fortsätter att erbjuda mer effektiva lösningar till både industriella och kommersiella applikationer.

För mer information norelem.se

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.047