23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ökad kontroll på tryckluftsstyrd pressning och montering

Inom produktion och montering sker många enklare pressmoment som utförs med pneumatiska cylindrar. Ofta utvärderas det kort, och införs sedan i serieproduktion. En grundligare undersökning sker först när problem som reklamationer eller kassationer uppstår. Svenska Staccato Technologies har utvecklat en lösning som är enkel att justera och kontrollera.

En enkel pressapplikation består ofta av en pneumatisk cylinder i ett stativ, samt jig och styrning för den mekaniska rörelsen.

Detta fungerar ofta bra i utprovning. När cylindern är sliten och börjar läcka, när man har tryckvariationer i systemet etc. kan resultatet variera. Detta kan man i och för sig komma runt med tryckregulatorer, tryckvakter med mera, men det gör systemet komplext, och behöver skyddas mot operatörsfel etc. Ett annat problem som ofta uppstår är att man normalt har svårt att styra hastigheten över rörelsen, för att få en snabb cykeltid ökar man cylinderhastigheten med hög anslagsenergi som följd, med risk att det inte blir en kontrollerad pressning.

Med positioneringsenheten FPU från Svenska Staccato Technologies kan man köra fram cylindern snabbt till pressläge, och sedan minska hastigheten, styra kraften, och få en kvittens på att pressen utförts med rätt kraft och nått rätt position.

Detta är även använbart i applikationer som motståndssvetsning och punktssvetsning, där det största slitaget i elektroder eller "svetspinnar" är smidning på grund av hög anslagsenergi i kombination med värme. Man kan förlänga tiden för underhåll betydligt om man kan styra rörelsen i en pneumatisk svetstång bättre, med snabb rörelse för kort cykeltid, men mer kontrollerad rörelse sista sträckan.

Staccato Technologies positioneringsenheter utvecklas och tillverkas i Sverige. Deras ventilteknik har ett flertal patent som möjliggör unika egenskaper som snabb responstid i kombination med högt flöde och lång livslängd. Deras lösning kan styra alla typer av cylindrar, oavsett fabrikat. Fler exempel finns på deras Youtube-kanal; Applikationsexempel från Staccato Technologies

Staccato Technologies AB
Cementvägen 14
136 50 Jordbro
Haninge kommun
Sverige

Kontaktperson

Fleming Pedersen Dambo
VD, Staccato Technologies
+46 736425667 fleming.dambo@staccatotech.se

Sänd till en kollega

0.031