23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bodycote i Malmö – störst på induktionshärdning

Att vara störst i Sverige på induktionshärdning, som Bodycote i Malmö, är en stor fördel. Likaså att här finns spetskompetensen att själva bygga induktorer och kylduschar, vilket kortar ledtiden för kund. Ronny Andersson, induktionstekniker på Bodycote i Malmö, pekar på en tredje fördel som den kanske största. – Erfarenheten. Jag har jobbat här sedan 1986 och de flesta av oss har jobbat med induktionshärdning i decennier.

Han lägger till med ett skratt.
– Från början var vi ett ungt gäng, det är vi inte längre. Men vi har sannerligen erfarenhet och kompetens. Att jobba med induktionshärdning är spännande och utmanande, det är väl därför vi jobbar kvar här och trivs så bra.

När det gäller induktionshärdning är Bodycote i Malmö det största legoföretaget i Sverige. Vid sidan om detta specialistområde har man även vakuumugnar, där även släckglödgning kan utföras, samt universialugnar för sätt- och seghärdning.

Snabb och miljövänlig
Det är ändå induktionshärdningen, med de sju mångåriga medarbetarna, som gör Malmöenheten så speciell. Det är en teknik som gör det möjligt att härda enbart en del av komponenten och precis som kunden önskar.
– Tidigare var det här ett ”smedjobb”, men nu krävs det noggrannhet från början till slut.

Härdningen sker i särskilda aggregat. Med hjälp av magnetfält kan värmen koncentreras till enskilda punkter i godset. Det är en snabb och miljövänlig process, från en tiondels sekund för små detaljer till 3-4 minuter för en axel med stort härddjup. När delen härdats i aggregatet, kyls den ned av en vattenbaserad emulsion och processen avslutas med ett par timmar i en ugn för anlöpning. 

I Malmö har Bodycote fem aggregat för induktionshärdning – med olika frekvens, beroende på önskat härddjup – varav ett är automatiserat.
– Där kan vi köra längre serier för större kunder. Vi kan även ta fram processer för större företag, som vill utföra härdningen själva.

Kvalitet. Hela vägen.
Varje uppdrag kontrolleras noga. Nivån i kontrollerna skiljer sig åt från detalj till detalj beroende på var de skall användas. En vanlig kontroll är:
– Första och sista biten i en batch, som vi sågar i bitar och undersöker i vårt laboratorium. Vi kontrollerar bland annat att det är rätt härddjup och rätt struktur i metallen, säger Ronny Andersson. 

Kunderna – huvudsakligen svenska, men här finns även kunder från Danmark och Baltikum – är till största delen inom fordonsindustrin. Men på Bodycote induktionshärdas även komponenter till vindkraftverk, linbanor och tractor pulling.

Vill du veta mer om induktionshärdning? 
Kontakta oss på sales.sverige@bodycote.com 

Bodycote AB
Box 124
Besöksadress: Spadegatan 23
424 23 Angered
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560778028

Sänd till en kollega

0.032