23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ökande intresse för KUKA:s robotar – nu växer det svenska säljteamet

KUKA är något av en utmanare på den nordiska marknaden – en som tar marknadsandelar – och nu förstärker företaget sin säljorganisation i Sverige.

– Bland annat kommer vi att ha mycket fokus på självkörande plattformar av typen AMR, där har vi mycket konkurrenskraftiga produkter, säger Christopher Poohl, ny som Country Manager i Sverige.
Christopher Poohl träder in i KUKA Nordics organisation med rätt kompetens i bagaget. Han är civilingenjör med inriktning på industriell ekonomi, och har jobbat med industrikomponenter och automatiserad utrustning i tio år i roller som säljutvecklare, kvalitetschef och senast som global business development manager. 
– Robotar förstår jag mig redan på bra, och nu kommer jag att höja de kunskaperna ytterligare. Men det jag framför allt satsar på som ny på företaget är att lära mig mer om KUKA:s teknik och styrkor, plus att lära känna kunderna på de olika marknaderna, säger han.  Säljorganisationen har satt upp ambitiösa mål för 2024. 

Bland annat kommer de att lägga lite extra kraft på att föra ut KUKA:s självkörande AMR-robotar på ett bredare sätt – maskiner som navigerar sig fram med modern laserteknik.
– De har stora fördelar jämfört med äldre typer av logistikplattformar, exempelvis de av typen AGV som behöver magnetslingor i marken eller liknande för att hitta rätt. Här kan du på kort tid etablera ett helt system av plattformar som du enkelt styr upp med en vanlig dator, säger han.

Som gammal idrottare – mest har det handlat om innebandy – tar han till en liknelse från sportens värld för att beskriva sin hur han kommer att agera i sin roll som country manager.
– Jag lägger upp strukturerna för ett bra grundspel, sedan jobbar varje spelare fritt utifrån det.
De strukturerna gäller också för honom själv: Christopher Pool är en operativ chef med egna kunder att ta hand om. 
I sitt arbete är han direkt underställd KUKA Nordics säljchef, Kim Reeslev, som är glad åt att kunna expandera sin säljorganisation.
– Intresset för automation i allmänhet och våra produkter i synnerhet är stort just nu, det är en potential vi ska ta vara på. Christopher är en välkommen kraft i det arbetet, en kunnig och erfaren person som har rätt driv, säger Kim Reeslev.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.032