23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stansefabrikken utökar med expansion och investeringar i Litauen

Efter en tydlig och långsiktig strategi för tillväxt och utveckling är bolagskoncernen Stansefabrikken glada över att kunna tillkännage undertecknandet av ett 5600m2 stort byggnadskontrakt för expansion av våra produktionsanläggningar i Ukmerge, Litauen. Expansion är ett svar på kundernas ökande efterfrågan på produktionskapacitet och inkluderar betydliga investeringar i en toppmodern automatiserad maskinpark.

Som en del av koncernens långsiktiga investeringsstrategi överstiger enbart denna investering 10 MEUR och bidrar till den pågående investeringsplanen som initierades 2023, med planer på att fortsätta in i 2025 och framöver

Koncernen Stansefabrikken, med sina 6 dotterbolag, har cirka 420 anställda och en konsoliderad omsättning på 55 Meur. Koncernen är finansiellt solid och har tydliga ambitioner om fortsatt tillväxt baserat på både organisk tillväxt och förvärv riktade mot befintliga och liknande marknadssegment i Skandinavien och norra Europa.

Utbyggnadsprojekten kommer att lägga till ytterligare kapacitet till en redan befintlig 25 000 m2 stor industripark, Ukmergės pramonės parkas, med en framgångsrik historia på mer än 20 år. Industriparkens fokus är att skapa en miljövänlig industripark med höga krav på att bedriva en hållbar verksamhet. Den nya anläggningen är planerad att stå färdig i slutet av 2024, vilket markerar ytterligare en milstolpe i vår resa mot hållbar industriell tillväxt.

Olav Jegtvolden, verkställande direktör för industriparken uttrycker sin tillfredsställelse med den senaste utvecklingen och säger: "Vi är glada över att kunna meddela att ett avtal för vår nästa investeringsfas har undertecknats." Denna investering kommer att göra det möjligt för våra tillverkande företag att uppfylla framtida kundkrav och uppnå vårt mål att etablera en miljövänlig industripark. Våra nya produktionsanläggningar kommer att följa BREEAM 'Very Good'-standarden, vilket stärker vårt engagemang för hållbara produktionsmetoder. Med den framgång vi har haft de senaste åren med att implementera nya projekt och kunder, ser vi verkligen en stor potential i att investera i nya maskiner, automation och både produktions- och miljöeffektivitet.

Stafa-koncernen har en tillväxt- och förvärvsstrategi och koncernchef Jon R. Westby tillägger; "Vi är i en kontinuerlig utveckling för att förbättra hållbarhets- och prestandastandarderna för våra befintliga produkt- och tillverkningsföretag som för närvarande tillhandahåller ett stort antal tunnplåtsprodukter och lösningar till ett brett spektrum av krävande och välkända Skandinaviska och internationella industri- och fordonskunder."

Stafa Industrier AS är moderbolaget till en grupp av Stansefabrikken-företag som främst erbjuder tjänster och produkter av tunnplåt. Med en vision om att bygga långsiktiga relationer är vårt fokus att förse våra kunder med mycket kostnadseffektiva lösningar som möter utmanande kundkrav, med kvalitet och leveransprecision som en förutsättning.

Med en solid finansiell bas har Stafa Industrier en tydlig strategi och ambition för fortsatt tillväxt. Genom att kombinera Stansefabrikkens bolagen med säljkontor i Skandinavien, produktförsäljningsbolag, tillverknings- och logistikanläggningarna i Södra Norge och volymproduktionsfabrikerna i Litauen - är vi en erfaren och internationell leverantör som erbjuder produkter, produktutveckling, teknisk konsultation och omfattande tillverkningskapacitet med ett fördelaktigt läge nära de stora industrimarknaderna i Norra Europa. 

Läs mer på: www.stansefabrikken.com

Stansefabrikken AB
Ingenjör Bååths gata 11 (T2)
722 12 VÂSTERÅS
722 12 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031