23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Producent av förnybar energi migrerar till cloud med HxGN EAM

Frankrikes ledande producent av förnybar energi, CNR, revolutionerar fastighetsförvaltningen genom att migrera till molnet med HxGN EAM, och optimerar därmed driften. 

CNR (Compagnie Nationale du Rhône), Frankrikes ledande producent av 100% förnybar energi, har transformerat sin fastighetsförvaltning genom att migrera till molnet med HxGN EAM. Sedan grundandet 1933 har CNR varit en pionjär inom vattenkraft och förvaltar 49 anläggningar som bidrar med 25% av Frankrikes vattenkraftskapacitet. Under de senaste 15 åren har CNR också expanderat till vind- och solenergi och förvaltar nu 58 vindkraftsparker och 54 solcellsanläggningar. 

Historiskt sett har CNR i två decennier förlitat sig på ett lokalt baserat HxGN EAM-system för att hantera sina omfattande tillgångar. År 2022 påbörjade de övergången till ett molnbaserat system för att förbättra effektiviteten, minska kostnaderna och dra nytta av avancerade funktioner som mobilitet, fastighetsprestandahantering och rotorsaksanalys. Denna framgångsrika migration, som först involverade vind- och solenergienheterna, slutfördes i januari 2023 under en tre månaders period. 

De viktigaste resultaten: 

Detta strategiska skifte har medfört flera fördelar för CNR. Det har förenklat integrationen med andra lösningar som PowerBI och möjliggjort insikter i realtid. Det molnbaserade systemet har förenklat samarbetet med över 90 tredjepartsoperatörer och positionerat CNR för framtida tillväxt och operationell excellens inom den förnybara energisektorn i hela Europa. 

CNR har effektivt migrerat över 100 platser till det nya systemet på bara tre månader, integrerat avancerade funktioner för ökad operationell effektivitet och uppnått framgångsrikt samarbete med flera externa partners. 

Christelle Brugière från CNR berömde HxGN EAM-teamet för deras utmärkta utförande och effektivitet i hanteringen av migrationen. Hon betonade också dess avgörande roll i att förbättra CNR:s nuvarande drift och stärka dess strategiska beredskap inför kommande utmaningar.

Intresserad av deras cloud-övergång? Läs mer om CNR's digitala transformation genom att läsa denna fallstudie. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031