23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Att mäta stopptider och nyttjandegrad i realtid

Letar du efter ett snabbt och smidigt sätt att effektivisera din produktion? Då är vårt MUR-system något för dig. Systemet tar en förmiddag att installera, sedan får du en tydlig kartläggning av hur mycket tid som går åt i form av ställtid och stopp. Med tilläggsfunktionen CPI mäter du nyttjandegraden på er convey, både rörelse och fyllnadsgrad. En investering som är återbetald på bara några månader.

“Du kanske tror att ett ställ tar 15 minuter, sedan mäter du med MUR och ser att det tar 45 minuter. Då har du direkt identifierat en möjlighet att effektivisera din produktion.”
Säger Peter Hultqvist, Produktansvarig MUR, DynaMate.

Vad är MUR?

MUR står för Machine Utilization in Real-time och är ett produktions- och stopptidsmätningsystem för industrin. En behörig elektriker installerar systemet under en förmiddag vilket sedan möjliggör realtidsmätning av maskinernas stopptid. 

Systemet används inom flertalet producerande verksamheter inom svensk industri och ger en tydlig visuell bild av hur mycket tid som läggs på olika former av stopp. Något som är mycket viktigt för att kunna veta hur man ska effektivisera produktionen.

All data samlas in och redovisas i realtid där medarbetarna kan följa nyckeltalen på en TV-skärm, dator eller telefon.

Vad är CPI?

MUR-systemets anpassningsbarhet är en stor fördel i dess tillämpning på olika typer av producerande verksamheter. CPI står för Coating Performance Indicator och används för att mäta fyllnadsgrad/hängeffektivitet inom industriell ytbehandling. Luckor i hängningen detekteras och visas i realtidsdiagram. Utförliga rapporter kan genereras över valfri tidsperiod där effektiviteten i höjd och längd visas grafiskt. All data loggas kontinuerligt och blir ett verktyg i förbättringsarbetet.

Energimätning

Ytterligare en tilläggsfunktion i MUR-systemet är energimätning, ett viktigt verktyg för att säkerställa en resurseffektiv produktion. Elförbrukningen loggas kontinuerligt där momentan energianvändningen för varje enhet samt totalen visas. Rätt temperatur och conveyorhastighet visar energioptimeringen.

Återbetald på bara några månader

– Det är väldigt lätt att installera MUR. Har ni en elektriker som kan er maskin, då kan den personen också installera MUR. Sen kan vi på DynaMate hjälpa dig med slutgiltig konfiguration och anpassningar. MUR tar en förmiddag att installera, man kopplar in sladdarna från maskinen och strömsätter MUR-boxen samt kopplar in den till nätverket, sedan är den igång och mäter. En investering i MUR är återbetald på bara några månader och därefter kör man vidare med MUR-systemet i många år framöver. Säger Peter Hultqvist, Produktansvarig MUR, DynaMate.

“Inga gränser för vad vi kan mäta och förbättra”

DynaMate hjälper löpande flertalet industrier att effektivisera sin produktion med hjälp av MUR.

“Efter installationen av MUR med CPI har vi sett otroliga effekter! Vi har halverat energiförbrukningen och det är mycket enklare att planera produktionen. Nu finns det inga gränser för vad vi kan mäta och förbättra.”
Mikael Fröjdendahl, Produktionsledare Plåt & Måleri, NIMO.

Läs mer om vårt kundcase med Nimo i Hova.

FM Mattson: Jämnare produktion och ökad utnyttjandegrad med MUR

Med MUR-systemet inkopplat ökade utnyttjandegraden för FM Mattssons gjutceller från 46 procent till 73 procent på sex månader. Efter ett lyckat pilotprojekt infördes produktionsuppföljning med MUR på övriga produktionsavdelningar vid FM Matsson i Mora.

Läs mer om vårt kundcase med FM Mattsson Mora Group

DynaMate AB
Tallvägen 2
151 21 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565289286

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031