23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya CoroMill® MS60

Ett verkligt mångsidigt koncept för hörn- och planfräsning.

Sandvik Coromant presenterar det senaste tillskottet i fräsverktygsfamiljen: CoroMill® MS60. Verktyget är främst anpassat för 90-gradig fräsning mot skuldra i stål och gjutjärn, men är så mångsidigt att det kan användas även vid planfräsning och i rampningsapplikationer. 

”CoroMill® MS60 är en universell hörn- och planfräsningslösning, främst utvecklad för grovbearbetning till medelgrov finbearbetning i stål och gjutjärn, med två geometrier för hantering av båda dessa applikationsområden liksom ISO M och ISO S”, säger Jocelyn Lanaro, Global Product Application Specialist hos Sandvik Coromant. ”Det här ger möjlighet att hantera batcher med blandade material, samt rostfritt stål och nickelbaserade legeringar, utan att byta skär.” 

I det robusta flerskäriga konceptet med positivt skärförlopp är skärkrafterna låga. Det ger vibrationsfri bearbetning, vilket kan översättas till hög kostnadseffektivitet per egg. Med exakt 90 graders ställvinkel är CoroMill® MS60 främst ett hörnfräsningsverktyg – men det presterar utmärkt även inom många andra områden. 

”Från allmänna fräsoperationer till sidfräsning, spårfräsning, spiralinterpolering och planfräsning – CoroMill® MS60 är en extremt allround lösning”, säger Jocelyn Lanaro. ”Det är vanligen förstavalet för de tidigare skedena av universella fräsoperationer, vid grovbearbetning och medelgrov finbearbetning, och sedan överlåts finbearbetningen till dedikerade lösningar.” 

En annan egenskap värd att notera är de direktpressade skären med sex eggar: ”De tillverkas med en mycket avancerad fleraxlig teknik som gör det möjligt att tillverka skär som ger både ett jämnt ingrepp och har kapacitet för rampning, vilket ytterligare bidrar till produktens mångsidighet.” 

CoroMill® MS60 finns i fyra olika diametrar i både metrisk variant (50–100 mm) och tum variant (2–4 tum), och erbjuder ett kompakt men brett sortiment, vilket underlättar både val och användning. 

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Sänd till en kollega

0.047