23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

NKC Sverige framtidssatsar med ny presslinje från AP&T

AP&T har fått en order på en ny helautomatisk presslinje till NKC Sveriges produktionsanläggning i Göteborg. Linjen ska användas för tillverkning av olika typer av ämnen för hållare till sfäriska kullager. Med presskrafter på upp till 1400 ton ger den nya linjen möjlighet att tillverka större detaljer i fler dimensioner samtidigt som den bidrar till en effektivare produktion och ökad produktionskapacitet. Installation och driftsättning är planerad till mitten av 2025.

– På AP&T är vi väldigt glada över att få förtroendet att bidra till den framtidssatsning som NKC Sverige nu gör. Efter många års samarbete är vi väl införstådda med kundens behov och förutsättningar, vilket gjort att vi kunnat ta fram en lösning optimerad för anläggningen i Göteborg, säger Per Lindgren, Key Account Manager på AP&T. 

AP&T:s helintegrerade lösning med ämnesmatare, en 1400 tons hydraulpress, treaxliga SpeedFeeders, styrsystem och transportband, utgör första ledet i en större produktionslinje. Efter formning matas ämnena ut för buffring inför nästa steg i tillverkningskedjan. 

Högre produktivitet och ökad kapacitet
– Med den nya linjen kommer vi att öka vår produktivitet samtidigt som vi säkerställer en hög produktkvalitet och kapacitet för framtida leveranser, säger Fredrik Tallroth, projektledare på NKC. 

Också arbetet för operatörerna underlättas. Dels genom att ett antal manuella moment försvinner, dels genom att den nya linjen bidrar till ökad maskinstandardisering.

Lång relation 
Relationen mellan de båda företagen sträcker sig flera decennier tillbaka. Som One Responsible Partner® har AP&T under årens lopp installerat och integrerat maskiner och linjelösningar som löpande uppgraderas och underhålls för att maximera tillgänglighet och prestanda under sin livslängd. 

– Vi har haft AP&T som leverantör länge och har stort förtroende för deras förmåga att leverera behovsanpassade lösningar med såväl maskiner som serviceavtal, så vi ser fram emot att få den nya linjen på plats nästa sommar, säger Fredrik Tallroth.

Fakta
NKC Sverige tillverkar i huvudsak plåt-, stål- och formsprutningsprodukter. Företaget utgör den europeiska delen av industrikoncernen NKC (Nakanishi Metal Works) med säte i Osaka, Japan. 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.046