23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Avancerad avstickning i 90 graders vinkel

Sandvik Coromant introducerar CoroCut® QD för avstickning i Y-led

Sandvik Coromant – specialisten på bearbetningsverktyg – har uppgraderat sitt CoroCut® QD-verktyg för avstickning i Y-led. CoroCut® QD för avstickning i Y-led har samma egenskaper som tidigare, men har i den senaste versionen optimerats med ett skärläge som har roterats 90 grader. Resultatet är förbättrad ytkvalitet, mindre vibration och högre bladstyvhet.

CoroCut® QD för Y-axel är ett tillskott i Sandvik Coromants befintliga CoroCut®-sortiment. QD för avstickning i Y-led har samma egenskaper som ursprungliga CoroCut® QD, men med en betydande skillnad:  Skärläget har roterats 90 grader. 

Konventionella avstickningsverktyg arbetar längs maskinens X-axel. Avstickning i Y-led fungerar enligt en annan princip. Skärets moturs rotation i 90 grader, möjliggör arbete i Y-led, detta leder till flera fördelar.

Uppgraderingen av CoroCut® QD ger förbättrad ytkvalitet och mindre vibration än vid konventionell avstickning, vilket även resulterar i lägre ljudnivå. Dessutom medges avstickning av betydligt större diametrar. Genom att belastningen flyttas till den starkaste delen av bladet blir bladstyvheten sex gånger högre, vilket ger möjlighet till högre matningar och längre överhäng utan försämrad stabilitet.

Bladen har uppgraderats och saknar numera offsetförskjutning i Y-led, vilket innebär enklare programmering och förbättrat slag. Bladen har dessutom en stoppyta. Därmed tillgodoses två viktiga applikationsbehov: Konfigurationen förenklas och bladen hindras från att tryckas in i adaptern. 

”Vid konventionell avstickning sker matningsrörelsen längs X-axeln, vilket innebär att skärkraften riktas genom den svagaste delen av bladet”, säger Fredrik Selin, Global Product Application Specialist inom svarvning. ”Det kan leda till deformation och instabilitet. Genom att rotera skärläget 90 grader och använda Y-axeln riktar vi skärkraften nedåt, längs hela bladlängden. Det gör att bladstyvheten ökar med upp till 600 %.

“CoroCut® QDY är perfekt för avstickning i svarvar och fleroperationsmaskiner med Y-axel”, säger Fredrik. ”Verktyget kan utföra avstickning även i automatsvarvar, diametrar upp till 120 mm och med långa överhäng för att nå in mellan huvud- och subchuck. Närhelst du behöver utföra avstickning eller bearbeta djupa spår utan att kompromissa med bearbetningssäkerhet eller maskineffektivitet, är den uppgraderade CoroCut QDY®-lösningen det perfekta alternativet.” 

För att läsa mer om CoroCut® QD-sortimentet, besök sandvik.coromant.com.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Sänd till en kollega

0.048