23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sjöfartsverket stärker isbrytarnas prestanda med investering i LineLazer

Sjöfartsverket har valt att investera i LineLazer, ett trådlöst laserbaserat uppriktningssystem med tillhörande app från SPM Instrument, för att säkerställa optimal prestanda på sina fem isbrytare. Den innovativa teknologin syftar till att minska onödig vibration på motorer, fläktar och pumpar för att undvika högre energiförbrukning och skadar på kullager och kopplingar.

Sjöfartsverket är en svensk myndighet som arbetar för att underlätta sjöfarten i Sverige. I detta ingår bland annat att bryta is till havs, assistera fartyg som har problem att komma fram och säkerställa att svenska hamnar kan ha öppet året runt. Isbrytarna assisterar handelsfartyg med övervakning, dirigering, ledning och bogsering.

Myndigheten har nu beslutat att stärka sina isbrytare med den senaste teknologin för axeluppriktning från SPM Instrument, LineLazer. Syftet är att proaktivt hantera och förebygga potentiella problem relaterade till dålig axeluppriktning på motorer, fläktar och pumpar, vilket kan påverka både prestanda och lönsamhet. I beställningen ingår även shims av rostfritt stål i sex olika dimensioner och tio olika tjocklekar för att ge en exakt uppriktning.

Fredrik Arréhn, teknisk chef på IB Ymer, säger i en kommentar: "Vi ser fram emot att med hjälp av LineLazer kunna spara arbetstid och höja driftsäkerheten hos några av våra mest kritiska system. En efterlängtad förmåga som har saknats hos oss."

LineLazer är ett laserbaserat uppriktningssystem som har dubbla mätenheter med linjelaser för snabb och tillförlitlig axeluppriktning. Den medföljande appen ger tydlig guidning genom uppriktningsprocessen med ett intuitivt 3D-gränssnitt.

Sjöfartsverket äger fem isbrytare: Ale, Atle, Frej, Oden och Ymer. Ale är specialbyggt och anpassat i storlek för att nå Vänern via Trollhättans smala slussar. Atle, Frej och Ymer är utformade för att hantera alla möjliga isförhållanden i Östersjön och Bottenviken. Polarklassade Oden är en kombination av isbrytare och forskningsfartyg utrustad med avancerad vetenskaplig utrustning som en av de ledande forskningsplattformarna i polarhaven, och har genomfört ett antal besök både på Antarktis och Nordpolen.

Sjöfartsverkets investering i LineLazer är ett viktigt steg mot att säkerställa god prestanda och lång livslängd på sin isbrytarflotta.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.047