23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya svarvningssorter för HRSA-bearbetning

Sorterna GC1205 och 1210 för precisionssvarvning av åldrade nickelbaserade HRSA-material

Sandvik Coromant, den globala ledaren inom skärande bearbetning, introducerar två nya PVD-sorter: GC1205 och GC1210. Båda sorterna ger säker och hög precision svarvning av åldrade nickelbaserade HRSA-material. 

Vid svarvning av flygmotorkomponenter är ytkraven höga, men inte längre svåra att uppfylla, tack vare de nya sorterna GC1205 och GC1210. Tillsammans täcker de in ett stort applikationsområde för sista bearbetningssteget (LSM) och mellanbearbetning (ISM). 

Ett antal egenskaper bidrar till den höga prestandanivå som uppnås i HRSA-material. Ett nytt finkornigt substrat, den senaste PVD-beläggningstekniken och optimerad egglinjeintegritet ger överlägsen egglinjesäkerhet, minskad flagning och högre motstånd mot fasförslitning och sekundär strålförslitning. 

”För våra kunder ger det här möjlighet att köra skären vid högre skärhastighet för GC1205, och med förlängd livslängd för GC1210. Dessutom säkerställs konstant och förutsägbar verktygslivslängd samtidigt som nödvändig ytintegritet uppnås för kritiska flygmotorkomponenter”, säger Martin Saunders, Global Product Application Specialist för svarvningssektionen hos Sandvik Coromant. 

Typiska flygmotorkomponenter som sorterna kan bearbeta är gasturbinskivor, höljen, bliskar, spolar, axlar och blad. Sorterna är också ett perfekt alternativ för krävande applikationer, som kraftgenereringsturbiner och medicinska implantat av kobolt-krom.Martin Saunders fortsätter: ”Vi vet att applikationsområdena S05 och S15 innebär extrema utmaningar och präglas av hög konkurrens. De två nya sorterna ger möjlighet att använda högre skärdata, men även att förlänga verktygslivslängden, främst vid sista stegets bearbetning och mellanbearbetning av flygmotorkomponenter och medicintekniska implantat.”

Sorterna kompletterar varandra, tack vare överlappningen i sortimentet. GC1205 är en finbearbetningssort för bearbetade ytor i det sista bearbetningssteget och för mellanbearbetning. GC1210 kompletterar GC1205 när mer seghet krävs och används främst för mellanbearbetning och icke bearbetade ytor. 

För mer information om Sandvik Coromants kompletta sortiment av svarvningssorter, besök webbplatsen.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Sänd till en kollega

0.032