23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bodycote satsar i Hudiksvall – investerar i ny ugn för plasmanitrering

Bodycote utökar sin kapacitet vid anläggningen i Hudiksvall. Med ytterligare en nitreringsugn och en ny ugn för plasmanitrering står företaget rustat att serva en stabil kundkrets i norra Sverige, där tecken på optimism nu syns i spåren av de pågående industrisatsningarna.

 

– Resultatet av våra metoder och de investeringar vi gör i Hudiksvall är kostnadseffektivitet och minskad miljöpåverkan. Vi kan kombinera stora som små enstycksproduktioner med hög serieproduktion, säger Jonas Ekström, platschef och säljansvarig.

Bodycote Hudiksvall har sedan starten 2009 gått från klarhet till klarhet med stadigt ökad omsättning och investeringar i innovativ teknik i anläggningen i den hälsingska kuststaden.

 

Lokal partner med globalt nätverk

Som en lokal partner med en global världsledare i ryggen har Bodycote väl kunnat möta efterfrågan på yt- och värmebehandlade delar och komponenter i norrländska industrin. Kunderna verkar inom en rad sektorer som fordon, energi, skogs- och försvarsindustri.

Nu höjs kapaciteteten inom flera nitreringsprocesser och breddas genom en ugn för plasmanitrering.  

Orderböckerna fylls på igen

För att känna marknaden på pulsen, stärka banden till kunderna men också för att hitta nya samarbeten tillbringar Jonas Ekström tid på vägarna just nu. Han möts av en försiktigt spirande optimism, en del kopplat till de satsningar som görs i industrin i norra Sverige.

– Känslan är att volymerna börjar komma tillbaka och orderböckerna börjar fyllas på igen bland våra kunder. Det är en återhämtning efter pandemin och i en tid med mycket osäkerhet. Det känns positivt.

Pulsåder på rätt väg

Jonas Ekström hyllar också Hudiksvalls geografiska läge. 
– Läget i Hudik längs E4 innebär mycket goda transportmöjligheter och närhet till våra kunder. De båda Europavägarna är som industrins pulsåder hela vägen upp genom norra Sverige och ända ner till Småland, säger han.

Dante Vincini leder det operativa  

Verkstaden i Hudiksvall har också fått förstärkning.

Dante Vincini, verkstadschef i Västerås, kliver in som projektledare och tar det operativa ansvaret för verkstaden under satsningen på att utöka kapaciteten i Hudiksvall. 

– Det finns mycket bra kunnande och hög kompetens i Hudiksvall, nu rustar vi verkstaden för framtiden, säger han.

 

Vill du veta mer om plasmanitrering? 
Kontakta oss på sales.sverige@bodycote.com 

Bodycote AB
Box 124
Besöksadress: Spadegatan 23
424 23 Angered
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560778028

Sänd till en kollega

0.027