23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varför ska man satsa på automation?

Digitalisering och automatisering är nyckeln till effektivare och mer resursbesparande produktion.Abbe Korchane, Industry Manager på Bürkert förklarar varför du bör överväga att satsa på automation och hur du gör för att komma igång.

Varför ska man satsa på automation?

– Det korta svaret är: för att det finns bättre saker att göra med tiden. I våra egna hem har vi gärna lampor som släcker sig själva och apparater som startas automatiskt under natten. Varför ska du inte tänka på samma sätt på jobbet? Varför gå manuellt till en maskin och peta på den, när den kan sköta sig själv och du kan få all information på en skärm i stället? Genom att automatisera manuellt arbete kan personalen i stället frigöra tid och kreativitet, vilket är något som behövs i de allra flesta företag.

Vad finns det mer för fördelar med automation?

– En annan stor fördel är att automation tar bort den mänskliga faktorn. Du gör dina processer strukturbaserade i stället för personbaserade, vilket gör allting mycket enklare och skapar en trygghet på företaget. I dag har vi till exempel många industrier där man har stora utmaningar inför nästa generationsskifte, eftersom allting är beroende av vissa personers kunskap. Med en automatiserad process går allting betydligt smidigare. Jag skulle till och med säga att om man vill framtidssäkra sitt företag så måste man automatisera. Annars kommer man bli frånåkt av konkurrenterna, för de kommer att göra det.

Hur ska man tänka om man vill komma igång med automation?

– Ett vanligt misstag är att många tänker för stort till en början. Man tänker: Nu ska vi riva allt och bygga nytt. Och det kan förstås vara läskigt och dyrt. Jag brukar i stället säga att man ska utgå från de processer man har. Börja smått och fundera över vilka processer som kostar mest tid och där en automatisering gör störst skillnad. Prata med era leverantörer och se hur de kan hjälpa till. Där finns ofta bra kompetens för att göra en automationstrappa, där man börjar smått för att sedan skala upp efter tid.

Läs hela intervjun på Bürkerts hemsida.

Bürkert Sweden
Bjäre Plats 13
218 45 Vintrie
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5561166439

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031