23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SE Automation lockar storpublik på Elmia Automation

SE Automation samlar 12 olika robotapplikationer, 10 olika robotarmar och tre självkörande AMR:er med ett enda syfte – att väcka besökarens känsla för utvecklingspotentialen i deras produktion.

– Vi hade en kanonstart första dagen på mässan med 2 500 besök i montern. Jag uppskattar att vi kommer ha med oss 600 leads efter mässan, men det allra viktigaste för mig är att inspirera besökarna. Vi väcker ett starkt intresse hos väldigt många besökare med den här monterytan och de här applikationerna, säger Karl Ericsson, teknisk chef SE Automation.

Brinner för svensk industri
I sociala medier kallas han lite skämtsamt för Cobot-Karl. Det var nämligen första mötet med cobots som fick honom att börja brinna för möjligheterna att effektivisera produktionen för små och medelstora företag som ”är ryggraden i svensk industri”.

– Sedan den dagen har jag haft kul på jobbet varje dag. Mitt driv är teknik och att ge svensk industri en edge som gör att vi kan fortsätta att vara konkurrenskraftiga. Industrins stora utmaning är personal och enda sättet att lösa det är att fortsätta att automatisera, konstaterar Karl.

Strategiskt nätverk av automationsintegratörer
SE Automation har sina rötter inom svetsautomation och är formellt ett varumärke under Svenska Elektrod AB. Med utgångspunkt från huvudkontoret i Täby rör man sig runt om i hela landet – i nära samarbete med ett stort antal automationsintegratörer som också medverkar på mässan.

– Vi tar fram den tekniska lösningen tillsammans med kunden, sedan är det våra samarbetspartners som finns närmast kunden som genomför själva integrationen. Vi är här tillsammans som team med ett gemensamt mål – att alla besökare ska upptäcka vad man kan göra i sin produktion med hjälp av robotisering, säger Karl.

Nytt avtal möjliggör industriautomation i storformat
Fram tills nu har SE Automation haft just små och medelstora företag som sin främsta målgrupp.

– Men idag är en lite speciell dag. Idag har vi slutit ett strategiskt avtal med danska BILA som gör att vi kan ta oss an riktigt stora industriautomationsprojekt. Det innebär också att vi från och med idag är återförsäljare för Kawasaki Robotics, säger Karl.

Sedan tidigare är SE Automation återförsäljare för cobots från Universal Robots (UR) och Mobile Industrial Robots (MiR).

Elmia produktionsmässor
Box 6066
550 06 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige

Kontaktperson

MG

Sänd till en kollega

0.046