23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytillverkning av 77 år gammal reservdel till Sajo fräsmaskin

Vi arbetar med den senaste tekniken inom AI, vi använder oss av självlärande bildanalys, nyttjar modern robotik och avancerad mätteknik. Men ibland jobbar vi även med industri 0.1. Så var fallet när en kund ringde oss och var i behov av en reservdel till en Sajo fräsmaskin från 1947.

Sajo Maskin var ett företag som grundades 1892 vid Kröcklebäcken i Värnamo. De byggde fräsmaskiner in på 2000-talet. Många av DynaMates medarbetare i Värnamo har någon gång jobbat på just Sajo Maskin.

Vi fick ett samtal från en kund som hade fått höra att vi hade många reservdelar till gamla Sajomaskiner. Tack vare vår “veteranpool” med pensionärer som har jobbat som mekaniker och tekniker på Sajo och gamla ritningsunderlag kunde vi hjälpa kunden.

Ritningsunderlag på alla Sajo-maskiner

När Sajo maskin stängde ner sin verksamhet fick vi alla ritningsunderlag på samtliga maskiner. När kunden ringde gick vi igenom vårt lager av gamla reservdelar men kunde konstatera att vi saknade just de delar som kunden behövde.

Efter noggrann inventering av vårt arkiv kunde vi till slut lokalisera den ritningen kunden behövde. Den aktuella ritningen var gjord helt för hand 29/11 1947. Med hjälp av underlaget kunde vi nytillverka den specifika delen.

Ännu en nöjd kund och ännu en maskin som kan fortsätta sin tillverkning.

Är du i behov av gamla reservdelar?

Hör gärna av dig till oss!

DynaMate AB
Tallvägen 2
151 21 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565289286

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031