23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Coromatic säkrar driften för Boliden Garpenberg

I Garpenberg, nära Hedemora ligger en av de mest produktiva underjordsgruvorna för zinkbrytning. Gruvan drivs av det svenska gruvbolaget Boliden och är en av de modernaste i sitt slag, med stort fokus på automatiserade tekniklösningar. Verksamheten sker på 1500 meters djup och säkerheten är högt prioriterad. Varje gruvarbetare har en MMI-tagg kopplad till ett positioneringssystem för att möjliggöra lokalisering under sprängningstider samt nödlägen. Positioneringssystemet och verksamheten säkras av en stor mängd UPS:er. Vi på Coromatic är mycket glada över vårt samarbete - som säkerställer att gruvan har den mest optimerade lösningen för avbrottsfri kraft över tid.

I Garpenberg, nära Hedemora ligger en av de mest produktiva underjordsgruvorna för zinkbrytning. Gruvan i Garpenberg, som drivs av det svenska gruvbolaget Boliden är belägen i det äldsta gruvområdet i världen som fortfarande är i drift och här bryts stora mängder malm som, utöver zink, anrikas till koppar, bly, guld och silver.

Gruvan, där cirka 470 personer har sin arbetsplats, är en av de modernaste i sitt slag med stort fokus på automatiserade tekniklösningar. Stora investeringar och satsningar har gjort gruvan i Garpenberg driftsäker, hållbar och kostnadseffektiv.

Varje medarbetare geolokaliseras för säkerhet – UPS-system säkerställer driften
Gruvverksamheten i Garpenberg sker på 1500 meters djup och säkerhet är ett högt prioriterat område, inte minst när det kommer till att kunna hantera nödlägen vid anläggningen.

– Varje gruvarbetare är exempelvis försedd med en MMI-tagg som är uppkopplad mot ett positioneringssystem vilket gör att vi kan se var varje medarbetare befinner sig under gruvans sprängningstider samt vid ett nödläge, berättar Emil Virtanen på Boliden Garpenberg.

För att säkra verksamheten och funktionen av positioneringssystemet använder Boliden Garpenberg en stor mängd UPS:er.

– Vår verksamhet sker på stora djup där det inte är praktiskt möjligt att installera en bränsledriven reservkraftlösning. Därför är UPS-system vår lösning både för avbrottsfri kraft och för att fungera som reservkraft vid elavbrott, förklarar Emil Virtanen.

Läs mer här

Summering

Utmaningen
Som en del av företagets säkerhetsarbete genomför Boliden Garpenberg löpande kartläggningar av driftsäkerheten och personsäkerheten i gruvan. Vid den senaste analysen identifierades ett behov av att utvärdera lösningar för avbrottsfri kraft och befintliga UPS-installationer.

Lösningen
Coromatic har analyserat och utvärderat Boliden Garpenbergs kompletta UPS-lösning.  Totalt har Boliden Garpenberg över 200 UPS:er installerade i gruvan, varav 190 st av dessa används för att säkra drift av system som har med personsäkerhet att göra, utöver deras normala funktion för att funktionssäkra utrustning från yttre störningar. Ett antal av de mest kritiska UPS-enheterna kommer att bytas ut och hela lösningen har optimerats. Dessutom kommer Coromatic att ansvara för service och underhåll av de mest kritiska UPS-enheterna.   

Resultat
Coromatic arbetar strategiskt med Boliden Garpenberg för att säkerställa att gruvan löpande har den mest optimerade lösningen för avbrottsfri kraft. Projektet som nu är genomfört säkerställer att Boliden Garpenbergs högt ställda krav på säkerhet och driftsäkerhet när det kommer till avbrottsfri kraft och UPS har uppnåtts.

Coromatic AB
Flygplatsinfarten 2,
Besök: Köpsvängen 10, plan 7
168 67 Bromma
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5565786414

Kontaktperson

BW
Brita Westelius
Marknads- & kommunikationschef
brita.westelius@coromatic.se

Sänd till en kollega

0.031