23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vad är en processventil och hur fungerar den?

Vad är egentligen en processventil? Hur fungerar den? Och vilka typer av processventiler finns det? I den här artikeln förklarar Bürkert allt du behöver veta.

Bürkert har ett brett utbud av processventiler i sortimentet, som passar till en rad olika verksamheter och applikationer.

Vad är processventiler?

Processventiler, eller modulerande reglerventiler, används för att styra flödet av gaser, vätskor och slam inom ett rör eller annat utrymme. Styrsystemet bestämmer genom ett börvärde hur ventilen ska agera och brukar kompletteras med mätdata (värde från kritiska processparametrar) från processen för att kunna ge det önskade flödesvärdet. Denna typ av reglercykel gör att en processventil kan leva upp till sitt namn och styra flödeshastigheten för en angiven vätska eller gas. Det möjliggör exakt kontroll av flöde genom kritiska processparametrar, som temperatur, konduktivitet och tryck.

– Det unika med Bürkert är just bredden och djupet på vårt sortiment inom processventiler. Vi har produkter för i stort sett alla typer av processer, och har vi inte färdig lösning från början kan vi nästan alltid ta fram en specialanpassning, säger Abbe Korchane, Industry Manager på Bürkert.

Han fortsätter:

– På Bürkert gör vi alltid vårt yttersta för att hjälpa våra kunder, de är alltid i fokus. Vi är mycket duktiga på kundunika lösningar, och har dessutom ett brett team av experter över hela världen, som alltid är redo att hjälpa till.

På vår hemsida svarar vi på några av de vanligaste frågorna Bürkert får kring processtyrning och processventiler. Läs vidare här.

 

Bürkert Sweden
Bjäre Plats 13
218 45 Vintrie
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5561166439

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031