Livsmedelsbranschen och förpackningsindustrin har något gemensamt

| Medlemsnyhet | Företag Sick AB

En viktig frågeställning inom förpackningsindustrin är hur man på det mest effektiva sättet kan hitta nya sätt att sortera, förpacka, mäta, räkna och rapportera.

Samma frågor diskuteras inom livsmedelsbranschen och flera applikationer kan vara aktuella även för fordonsindustrin.

SICK Sensor Intelligence har svar på många av frågorna och det visar vi genom att ständigt utveckla nya kostnadseffektiva och användarvänliga tekniker, en av de senaste i raden är Trispector1000.

Trispector1000 är kostnadseffektiv eftersom produktionen kontrolleras kontinuerligt och produktionsstopp i princip elimineras. Användarvänlig då den är enkel att konfigurera och driftsätta. Driftsäkerheten gör att produktionspersonalen sparar tid då man slipper tidsödande arbete med att åtgärda produktionsfel och i stället kan fokusera på annat.

Liknande sensorer har tidigare visat sig tämligen komplexa att programmera, men med den här produkten är det tvärtom. Den anpassar sig för olika dimensioner och är kontrastoberoende avseende motivets storlek, färg och form.

TriSpector1000 är kalibrerad på fabriken för att presentera exakta mätvärden i mm i alla tre dimensioner (x, y, z), kort sagt handlar det om en fristående sensor för kostnadseffektiv 3D-mätning i rörelse. En 3D-bild med 700 bildpunkter gör den lämplig för inspektion av detaljer där kontrasten är låg eller obefintlig. Den är nyckelfärdig och idealisk att använda i system för kvalitetskontroll av konsumtionsvaror i livsmedelsbranschen och i förpackningsindustrin.

Sensorn används med fördel vid kvalitetskontroller av konsumtionsvaror. Den mäter volym och tjocklek, den räknar och positionerar varje objekt. Och den kontrollerar innehållets mängd i olika typer av behållare.

TriSpector1000 har egenskaper som industrin efterfrågat, och när produkten nu lanserats har den fått ett odelat positivt mottagande. Med efterfrågad teknik och en innovativ lösning kan utökad produktion säkerställas och sänkta kostnader inte uteslutas.

Två egenskaper avgör ett bra köp av en sensor: ”förnuft” som bygger på fakta om prestanda, teknik och driftsäkerhet; ”känsla” som handlar om köptrygghet, pris och personlig relation till säljaren. En lyckad kombo som kan skapa goda förutsättningar att göra en riktigt bra affär.


Samlad produktinformation om TriSpector1000 hittar du här >>.


OM SICK
SICK Sensor Intelligence är en av världens ledande leverantörer av sensorbaserade lösningar för industrin. För industriautomation och logistik har vi marknadens bredaste sortiment av fotoceller och givare, smarta helhetslösningar för en säker industrimiljö och system för automatisk identifiering. Inom processautomation erbjuder vi lösningar för miljömätning, analys och processapplikationer. Företaget har i dag cirka 50 dotterbolag med över 7 400 anställda över hela världen. Läs mer om SICK AB på webbsidan >>.Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Sick AB

Botkyrkavägen 4
143 30 Vårby
Sverige
Sick AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.059