Enklare robotinstallation med KUKA:s nya ready-to-use-

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

Automatisering med robotar är en växande trend inom industrin.

För att tillgodose behoven i den nya eran har KUKA utvecklat konceptet Ready2_Use som består av förkonfigurerade paketlösningar som kräver mindre förkunskaper i robotprogrammering och integration. En viktig del i KUKA:s strategi för framtiden är att se bortom den enskilda

roboten genom att tillgodose kundernas behov av effektivisering i produktionsprocessen. Ett led i det arbetet är att skapa olika, färdigintegrerade Ready2_Use lösningar som gör det enklare att installera och komma igång med en robot.

- Med Ready2_Use vill vi bidra till att företag enklare ska kunna automatisera sina tillverkningsprocesser för att spara tid och pengar, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef för KUKA Nordic.

Det kommer att finnas paket för vitt skilda automatiserade uppgifter, exempelvis för svetsning, materialhantering, och maskinering.  

KUKA presenterar nu den första delen i konceptet -  Ready2_Grip som är ett utrustningspaket inklusive pneumatiska gripper avsedd att användas med

KUKA:s robotserie KR AGILUS. Totalt finns 20 olika Ready2_Grip paket med hårdvara och mjukvara anpassade utifrån användarens behov.

- Ready2_Grip innebär många fördelar för kunden. Den är testad och dokumenterad vid leverans, vilket minskar risken för fel och spar dyrbar tid då den kan börja användas direkt i produktionen, säger Joacim Lorentsson och konstaterar:

- Tack vare våra Ready2_Use-lösningar kan kunderna effectivisera sina robot investeringar och därigenom snabbare skifta till ny lönsam teknik.

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Sänd till en kollega

0.056