23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Alutrade vinner upphandling - stororder från Tingsryds Kommun

Aluminiumprofiler en del av lösningen i bekämpningen mot växten sjögull

Alutrade har fått en av sina större enskilda order någonsin! I den offentliga upphandlingen har fem stycken olika företag, även utländska aktörer, varit med och offererat. Leveranstid och pris var två viktiga aspekter och likaså värderingar och kriterier gällande ISO-certifiering, Code of Conduct samt hur företaget lever upp till de riktlinjer och krav som finns inom dessa områden.

 ”- Vi är väldigt glada och stolta över att valet föll på Alutrade som leverantör! Det känns extra roligt att få möjligheten att leverera den här något annorlunda slutprodukten, som dessutom har den viktiga uppgiften att hjälpa närmiljön och naturen. Givetvis är det också roligt att vår grannkommun Tingsryd väljer oss som leverantör!”, säger Alutrades VD och delägare Mattias Söderqvist. Produkten i fråga är aluminiumramar, sammanlagt fyra artiklar, vilka utgör en ramkonstruktion för att bära upp en fiberduk som används i bekämpningen av växten sjögull.

 Sjögull är en växt som ser vacker ut att titta på med sina gula blad, men mycket mer besvärlig än vad man kan tro när man ser den. Växten har idag en spridning från Mälaren ner till Skåne och den invaderar snabbt nya vattenområden. Problemet är att den påverkar ekosystemet i sjöarna väldigt negativt och den täta växtligheten gör att ljuset inte når ner i vattnet. Därmed påverkas de djur och de växter som förekommer naturligt i sjöarna. Möjligheten för redan utsatta arter att reproducera sig minskar och även vattenkemin påverkas och förändras negativt. De täta sjögullsmattorna hindrar även båtliv, bad och fiske.

 För att komma tillrätta med problemet och bekämpa sjögull täcker man över vattenytan och sjögullsområdena med aluminiumramar som håller en fiberduk. På det här sättet avskärmar man växten från solljus och som resultat av det försvinner växten på en eller två växtsäsonger. Detta har visat sig vara den mest effektiva metoden och dessutom är det helt miljövänligt!

”- Alutrade är inne i en tillväxtfas och har under flera år ökat organiskt. Vi levererar aluminiumprofiler till kunder inom ett flertal olika branscher. Det gör att vi hela tiden utökar vår kompetens och erfarenhet inom allt från inredning till bygg, från solskydd till medicinteknik och så vidare. Genom åren har vi fått möjligheten att vara delaktiga i en mängd olika spännande projekt, med en rejäl variation vad gäller slutprodukten”, avslutar Mattias Söderqvist.

Alutrade AB
Box 165
351 04 Växjö
Växjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562894914

Kontaktperson

CW
Cecilia Wickström
Marknadskommunikation
+46 0470 74 54 11 cecilia.wickstrom@alutrade.se

Sänd till en kollega

0.047