23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T stolt mottagare av Quality Innovation Award 2017

Den 29 januari delades priserna i Quality Innovation Award 2017 ut vid en ceremoni på Moderna Museet i Stockholm, Sverige.

En av pristagarna var AP&T som belönades för sin unika produktionslösning för formning av höghållfast aluminium som lanserades förra året.

– Priset är ett fantastiskt fint erkännande av den innovationshöjd som AP&T står för. Vår teknik ger fordonsindustrin helt nya möjligheter att konstruera lättare, energieffektivare och säkrare bilar, säger Dr. Christian Koroschetz, CTO, Technology Development som tillsammans med Christer Bäckdahl, CTO, Product Development tog emot priset för AP&T:s räkning.

SIQ:s domarkommittés motivering
"Genom ett holistiskt och systematiskt tillvägagångssätt, som kombinerat många olika kompetenser, har ny rationell teknik för komplex formning av höghållfast aluminium utvecklats. Med den nya tekniken kan materialets tjocklek och vikt minska radikalt, vilket leder till lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan samtidigt som krocksäkerheten ökar. Tillsammans gör det här innovationen till ett viktigt genombrott i aluminiumproduktionstekniken."

Läs mer:
AP&T:s produktionslösning för formning av höghållfast aluminium.
SIQ — Institutet för kvalitetsutveckling.

 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.078