23948sdkhjf

Shiloh sätter Toolox på prov

| Medlemsnyhet | Företag Stena Components AB

Att byta ut ett inarbetat verktygsstål mot en nytt är inte det självklaraste. Därför hoppas vi att intervjun nedanför öppnar upp för en dialog kring hur man kan möta kraven på ständig effektivisering.

Nedan följer intervjun med Håkan Bergroth, Tool Specialist på företaget Shiloh Industries Olofström som är en ledande global leverantör av lättvikt-, ljud- och vibrationslösningar till fordons-, nyttofordon och industrisegment.

- Hur kom du i kontakt med Stena Components gällande Toolox®? 
- Vi var på Toolox seminarie som Stena Components arrangerade i Jönköping hösten 2017.
- Hur gick ni vidare? 
- Efter diskussioner bestämde vi för oss för att testa en Toolox 44 dyna med laserhärdning, då vårt nuvarande material spricker ganska omgående. Det vi testades mot är ett välkänt verktygsstål från en Svensk ståltillverkare, även det laserhärdat, som nu skulle gå en match mot Toolox 44.
- Hur blev testerna? 
- Utfallet av testet med Toolox 44 blev överraskande bra. Efter 10 000 slag såg dynan med laserhärdning fortfarande bra ut och vi är nu intresserade av att byta material till Toolox 44 i flera dynor och använda det i fler applikationer framöver.
-Var det enbart detta ni testade?
- Ytterligare fördelar är ju att vi kan köra Tooloxen färdig direkt utan värmebehandlingar och därigenom sparar vi tid och pengar. Bra att man kan få teknisk feedback av Stenas personal gällande applikationer med Toolox, de besitter lång erfarenhet och kunskap.
- Uppföljning av test, kommunikation samt leveranserna har också fungerat utmärkt med Stena.

Feedback från teamet hos Stena Components. 
-Vi är självklart glada över att vår kompetens och erfarenhet bidrar till att våra kunder kan möta de ständiga kraven som ställs på verktygsstål och dess applikationer. 

----------------
Vill du veta mer om vad som händer hos oss på Stena Components och vad vi skulle kunna göra för Er? Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Maila oss på sales@stenacomponents.se eller ring oss på 0481-44200
Väl mött
Team Stena Components
https://www.stenacomponents.seFAKTA OM TOOLOX

  • Toolox® är ett registrerar varumärke hos SSAB och är ett höghållfast stål med låg legeringsgrad. Det har en lågkolsprofil som gör materialet segt och lättbearbetat.
  • Toolox® levereras färdighärdat och klart att använda, med uppmätta och garanterade egenskaper.
  • Stena Components är officiell distributör samt lagerhållare med bearbetning inhouse.

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Stena Components AB

Madesjövägen 19
382 45 Nybro
Sverige
Stena Components AB

Bilder och video

SHILOH med TOOLOX 44Shiloh intervju om TooloxHåkan Bergroth Shiloh

Sänd till en kollega

0.175