23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mässorna i molnet

15-18 maj samlas Sveriges tunga produktionskompetens från sex branscher inom tillverkningsindustrin på Elmia Produktionsmässor i Jönköping. Brännande ämnen inom framtidens industri lyfts och mässorna tar ny höjd när de kopplar upp sig till molnet.

I samarbete med Microsoft och Beckhoff Automation visar Elmia Produktionsmässor konkreta exempel på teknik som kan ta produktion inom tillverkande industri till en ny nivå. Uppkopplade mätstationer på mässgolvet och i företagens montrar samlar in data till molnet där den behandlas och sammanställs för att sedan visualiseras på skärmar runtom i arenan.

– Genom att koppla upp hela mässan till molnet blir det här en bra livedemonstration och en möjlighet att visa hur det kan appliceras i industrin. Elmia Produktionsmässor är en perfekt marknadsplats att koppla upp, inte bara för att presentera data utan även användandet av tjänster så som Cognitive Services som vi kommer att demonstrera live med Elmia som plattform, säger Ola Reppling på Microsoft. 

Industrin har en stor teknik- och kompetensbas men också många utmaningar i takt med digitaliseringen och den höga konkurrensen.

På Elmia Automation, en av de parallella mässorna, har flera av utställarna redan antagit utmaningen och anslutit sina montrar till den uppkopplade mässan.

– Med mässan som plattform sätter vi teknik och industrins buzzwords i ett sammanhang. Vi kommer bl.a. att ha ett ”hackathon evenemang” tillsammans med Microsoft, där mässbesökarna själva kan programmera och inspireras av den nya tekniken. Det kommer att bli mycket snack och mycket verkstad, säger Håkan Brandt, vd på Beckhoff Automation.

Arenan för industrins starka framtid
Produktionsmässorna består av Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Plåt och Elmia 3D. Mässorna går parallellt med varandra och här visas lösningar för effektiv produktion och fokus ligger på de utmaningar och möjligheter som svensk industri står inför.

- Produktionsmässorna blir en föregångare genom att konkret visa upp exempel på industrins möjligheter och den digitala framtid vi redan lever i, säger Ann Kittendorff, projektledare för Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner på Elmia.

Elmia Subcontractor
Box 6066
550 06 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563542413

Kontaktperson

Helena Åhs
Kommunikationsansvarig
+46 036-152090 helena.ahs@elmia.se

Sänd till en kollega

0.078