23948sdkhjf

SSI SCHÄFER realiserar high-tech distributionscenter för IKEA

| Medlemsnyhet | Företag SSI SCHÄFER System International AB

IKEA lägger grunden för ett nytt distributionscenter I Montreal som skall serva både Förenta Staterna och Kanada.

Det nya centret kommer att stödja nuvarande IKEA säljkanaler men kommer att möjliggöra för möbelföretaget att konkurrera inom e-handeln och mindre återförsäljarformat med snabbare service och större lagerkapacitet. IKEA valde SSI SCHÄFER för implementeringen. Kärnelementen inkluderar en automatisk shuttle-lager design som utnyttjar  SSI SCHÄFER 3D-MATRIX Solution®, ett höglager (HBW) med 245,000 pallplatser, ergonomiska multi-order plockarbetsplatser och lagerstyrningsprogramvaran—WAMAS®.

Traditionella säljkanaler såsom detaljister och postorderföretag har nu slagits samman till en modell för alla kanaler. Förmågan att möta dessa krav genom att hantera olika ordertyper, reagera snabbt – också vid belastningstoppar med både fasta artiklar och säsongsvaror för snabb leverans – karaktäriserar den nya tidens möbelhandel. Dessa omständigheter har också ökat behovet av high-tech intralogistik. Det nya ultramoderna IKEA distributionscentret i Montreal uppfyller dessa krav och tryggar försörjningen av befintliga och framtida möbelaffärer såväl som näthandel.

OPTIMAL TILLGÄNGLIGHET GENOM AUTOMATION
Tolv linjära portalrobotar som levereras av RO-BER Industrieroboter GmbH, ett företag i SSI SCHÄFER-gruppen, säkrar försörjningen av interna lastbärare och optimerar godsmottagningsprocessen. Ett 750 m golvtransportörsystem med 42 st vagnar binder ihop godsmottagningen med höglagret som är i silodesign- kärnan I distributionscentret. Det nya systemet har 245,000 pallplatser betjänade av 30 energieffektiva Exyz staplingskranar för dubbeldjup lagring. Höglagret skall försörja IKEA-varuhusen med artikelrena- och blandade pallorder. De senare kommer att utnyttja SSI SCHÄFER ergonomics@work!® konceptet genom att implementera  multi-order plockarbetsstationer. Detta område ansluts till höglagret genom ett elektriskt monorailsystem med 35 vagnar på 525 m spår, vilket fungerar enligt person-till-gods principen och använder put-to light displayer..
Trettiosex Navette multi-level shuttles och tjugofyra hissar i ett 18 gångars shuttlelager garanterar optimal försörjning av artiklar för e-handelsplockning. I lagret används SSI SCHÄFER 800 x 400 mm stora lådor som fyller 12,000 lagerplatser designade enligt den patenterade 3D-MATRIX Solution®. Plockning utförs enligt vara-till person principen med användning av en Put to Light funktion.
 WAMAS® WCS programvara styr och optimerar alla processer I det automatiska lagret och garanterar effektiv koordinering och avveckling av order. Dessutom ansluter WAMAS till IKEA lagerstyrningssystem via ett standardiserat inteface. Det informativa displaysystemet, WAMAS® Lighthouse, åskådliggör lagerprocesser  och tillhandahåller viktiga nyckeltal.

“Hos IKEA strävar vi alltid efter att bli mer tillgängliga, prisvärda och miljövänliga för våra kunder. Detta kräver innovativ logistik med aktiviteter av alla möjliga typer för att uppfylla våra mål och möjliggöra för IKEA att vara en flerkanals återförsäljare,” konstaterar Claudio Marconi, Head of Logistics Development hos IKEA. 

Våren 2020 skall Montrealprojektet vara slutfört. Tack vare det positiva och fruktsamma samarbetet, kommer SSI SCHÄFER att implementera två följdorder för  IKEA i Torsvik (Sverige) och Lyssach (Schweiz).


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SSI SCHÄFER System International AB

Bronsåldersgatan 9
213 76 Malmö
Sverige
SSI SCHÄFER System International AB

Sänd till en kollega

0.069