23948sdkhjf

Atlas Copco upprepar succén med roadshowen Smart Connected Assembly

| Medlemsnyhet | Företag Atlas Copco Industrial Technique Sverige

Förra året var det premiär för Atlas Copcos roadshow ”Smart Connected Assembly”. På vägarna runt om i Europa, och även Sverige, rullade Atlas Copcos specialinredda lastbil.

Lastbilen visar på möjligheterna och fördelarna med monteringsmiljöer i smarta fabriker utformade enligt principerna för Industri 4.0. Den fjärde industrirevolutionen är en vanlig beteckning för Industri 4.0. För många svenska företag är det också en revolutionerande förändring som idag sker av hela monteringsprocesser men också mer avgränsade monteringsapplikationer.

Besökarna kan stiga in i den smarta fabrikens monteringsmiljöer

När Atlas Copco sammanfattade förra årets roadshow stod det klart att det var en succé och att intresset för ”Smart Connected Assembly” var ännu större än förväntat. De många besökarna på plats där lastbilen gjorde uppehåll visade också att det finns ett stort informationsbehov inom industrin. Många ville veta mer om hur man rent praktiskt går till väga för att ta steget från en traditionell monteringsmiljö till en smart och uppkopplad monteringsprocess. Nyfikenheten var också stor när det gäller hur olika monteringsapplikationer kan utformas.

Lastbilen har en virtuell tour där besökarna kan följa med in i framtidens monteringsmiljöer och upptäcka möjligheterna med de monteringslösningar som Atlas Copco utvecklat som stöd för Industri 4.0. Möjligheten att ta på sig Virtual Reality-glasögon och testa olika applikationer var ett mycket uppskattat inslag av roadshowen. Det stora intresset gör nu att Atlas Copco upprepar succén och att roadshowen rullar ut på vägarna igen i augusti.

“Att roadshowen blev så uppskattad är givetvis väldigt roligt och vi är glada att vi kan genomföra den även 2018. Gensvaret från industrin visar också att den fyller ett viktigt behov. De stora förändringar som nu sker när den fjärde industrirevolutionen tar fart är positiva. Samtidigt är det viktigt att industrin följer med i den tekniska utvecklingen och upptäcker alla nya möjligheter. Det är också därför vi gör satsningen på en roadshow med en Industri 4.0 inspirerad Smart Connected Assembly-lastbil. Lastbilen är en mötesplats där vi tillsammans med industrin kan diskutera och titta på lösningar för dagsaktuella och framtida utmaningar med koppling till monteringskvalitet, kostnader, flexibilitet och ergonomi.”

Oskar Sörensson , General Manager, Atlas Copco Industrial Technique AB

Smart Connected Assembly
Smart Connected Assembly - sex värdeområden för digitaliserade monteringsflöden.
Smarta och uppkopplade monteringsverktyg och system gör det möjligt att optimera produktionstiden, öka produktiviteten, eliminera kvalitetsbrister, sänka kostnaderna för produktutveckling och lansering av nya produkter, genomföra energibesparingar och minska miljöpåverkan. Atlas Copco har sammanfattat de stora fördelarna och vinsterna med Industri 4.0 inspirerade monteringsmiljöer i ”De sex värdepelarna”. Det är ett ramverk utformat som ett leankoncept och där målsättningen bl a är att visa hur företag kan anpassa en verksamhet till datadrivna och digitaliserade monteringsflöden. 

I dessa miljöer kan åtdragningsdata som samlas in av monteringsverktygen enkelt kommuniceras till överordnade produktionssystem. Nya möjligheter öppnas till analys, återkoppling och uppföljning. I den smarta fabriken har man full kontroll på varje åtdragningsmoment. Operatörerna får effektiv vägledning och monteringsprocessen optimeras genom att risken för användning av fel komponenter eliminerats.

Programmet för Atlas Copcos roadshow ”Smart Connected Assembly” 2018:
Västra Frölunda, 27/8 – Atlas Copco 
Skövde, 28/8 – Volvo Powertrain 
Mjölby, 29/8 – Toyota Material Handling 
Västerås, 30/8 – ABB 
Södertälje, 31/8 – Scania

Länkar:

https://www.atlascopco.com/sv-se/itba/roadshow

https://www.atlascopco.com/sv-se/itba/nyheter-industriteknik-sverige/smart-connected-assembly-roadshow-2018

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Atlas Copco Industrial Technique Sverige

Besöksadress: Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Sverige
Atlas Copco Industrial Technique Sverige

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.119