23948sdkhjf

Byggd för att hålla

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Tillförlitlighet är en av de aspekter som avgör om en racerbil kan vinna ett Formel 1-mästerskap. Det är också en avgörande faktor för framgången med ebm-papst fläktar.

Värsta tänkbara scenario för alla Formel 1-team: Efter noggranna förberedelser måste en racerbil dras tillbaka under en tävlingshelg på grund av ett tekniskt problem. Liknande scenarior när det gäller vitala kylsystem är också ett konkret hot för operatörerna av datacenters och annan kritisk infrastruktur. Ett fel i ett kylsystem skulle kunna leda till överhettning av datalagringssystemen och äventyra säkerheten för viktiga data. För att undvika denna typ av scenarior arbetar både Mercedes-AMG Petronas Motorsport och ebm-papst ständigt på att optimera tillförlitligheten hos sina system och produkter.

Fokus på tillförlitlighet
James Allison, teknisk direktör för Mercedes-AMG Petronas Motorsport, påminner om att så inte alltid varit fallet inom Formel 1 "Det var en tid då Formel 1-teamen främst var koncentrerade på prestanda, och tillförlitligheten var mer en sekundär fråga. Det är inte konstigt att det inte var en framgångsrik strategi. Dessa dagar ligger dock långt bakom oss i vår sport och alla team har insett att det inte är meningsfullt att ha en snabb bil om den inte kan fullfölja loppen”...

Läs hela artikeln här!

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.086