23948sdkhjf

Nivåvakt och kontinuerlig nivåmätare- JUMO NESOS

| Medlemsnyhet | Företag JUMO Mät- och Reglerteknik AB

Med produktserien JUMO NESOS introducerar JUMO enheter för flottörnivåmätning och med magnetkontakt (reed) på marknaden.

Godkännanden för sjöfartsindustrin och explosionsskyddade områden finns, liksom certifikat enligt tryckkärlsdirektivet (PED). Därför kan produkterna användas i många industriella och processtekniska tillämpningar.

I JUMO NESOS- enheterna används magnetfältet kring en flottör med inbyggd magnet . Detta för att slå om en eller flera magnetkontakter när nivån stiger eller sjunker.

Denna beprövade mätmetod är överlägsen tack vare den robusta tekniken och kostnadsbesparande installationen. Den är också underhållsfri och har mycket bra pris/ prestanda förhållande. Mätning kan utföras i medier oavsett skumbildning, konduktivitet eller tryckförhållanden.

JUMO NESOS kan användas inom ett stort temperaturområde. Enheten utmärker sig för sin omslagspunktsnoggrannhet på ±2 mm. Dessutom kan både temperaturbrytare och Pt100- eller Pt1000-temperaturgivare installeras som tillval.
Omkopplingen sker kontaktlöst, slitage fritt och kräver ingen extern spänningsmatning.
Dessutom erbjuder JUMO NESOS- enheterna en nästan kontinuerlig standardsignal från 4-20 mA och temperaturområde -52 till 200°C. Upplösningen är upp till 5 mm.

 JUMO har sedan 40 år tillverkat högkvalitativa flottörer, som utgör kärnelement i dessa enheter. Steget till de kompletta produkterna är ett resultat av JUMOs framstående expertis inom mätteknik. Enheterna är utvecklade och tillverkade i Fulda.

Medlemsnyhet

Företag
JUMO Mät- och Reglerteknik AB

Lilla Garnisonsgatan 33
254 67 Helsingborg
Sverige
JUMO Mät- och Reglerteknik AB

Kataloger mm.

Sänd till en kollega

0.066