23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

90% Snabbare Laserskarning och Lagre Gasforbrukning med AMADAS CFC-Teknik

AMADA levererar sin nya Clean Fast Cut (CFC)-teknik som standard med sina högeffektiva (6kW och 9kW) fiberlasermaskiner.

CFC är upp till 90% snabbare än standard Clean Cut (CC) och kan använda mindre kväve vid skärning av exempelvis 8mm rostfritt stål. AMADAs originalteknik utvecklades på FoU-center i Japan och har testats på företagets europeiska lasertekniska centrum nära München.

Dessa imponerande framsteg med AMADAs banbrytande CFC är tack vare ett ny utformat skärmunstycke som optimerar gasflödesdynamiken tillsammans med företagets egen fiberlaserresonator med 3kW diodmoduler - den största i branschen.

CFC har möjligheten att leverera enorma fördelar till underleverantörer som skär i medeltjockt rostfritt stål och stål, eftersom högre skärhastigheter och lägre gasförbrukning gör att varje detalj kostar mindre att tillverka. Tillverkare som behöver svetsa eller lackera detaljer efter bearbetning kommer också att uppleva fördelar eftersom det inte finns något behov av att rengöra kanterna, vilket krävs vid användning av syre för att skära i stål. De som tillverkar livsmedels-, marin, medicinsk och kemisk utrustning kommer också att gynnas tack vare bättre produktivitet vid bearbetning av rostfritt stål.

När det gäller en 9kW AMADA fiberlaser är CFC effektiv på rostfritt stål med en tjocklek på 4 till 15mm och stål med en tjocklek på 4 till 12mm. För rostfritt stål med en tjocklek på 4 till 12mm och mjukt stål med en tjocklek på 4 till 8mm är en 6kW maskin mycket effektiv. Under 4mm ska en standard CC användas för bästa resultat.

Bortsett från betydligt snabbare bearbetningshastigheter och en dramatiskt minskad gasförbrukning kommer kunderna kunna dra nytta av ett antal ytterligare fördelar. Munstycket kommer exempelvis inte i kontakt med plåten vilket innebär att det inte blir några märken eller repor, något som särskilt kommer att tilltala tillverkare inom livsmedels- och medicinska sektorer.

Dessutom kräver CFC inte stora delningar mellan detaljerna, vilket förbättrar material utnyttjandet, vilket i sin tur leder till ytterligare minskade kostnader per detalj, medan hål med små stigningar kan bearbetas utan att det påverkar gasflödesdynamiken, så att kvaliteten på detaljerna blir konsekvent.

Det viktigaste är att CFC inte är ett tillval utan levereras nu som standard vid nya order av AMADAs 6kW och 9kW fiberlasermaskiner. Besökare på EuroBLECH-mässan i Hannover den 23-26 oktober kommer att kunna se den nya tekniken presenteras i AMADAs monter (Hall 12, Monter D06 / F06).

Amada Scandinavia AB
Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564025814

Kontaktperson

PB
Peter Book
Säljare Specialist
peter.book@amadasweden.se

Sänd till en kollega

0.048