23948sdkhjf

Utbildningen ska råda bristen i Skåne

Lernia öppnar ännu en utbildning, denna gången i Malmö.

För att ge skånska företag rätt kompetens i framtiden öppnar Lernia ny yrkesutbildning, Automationstekniker – drift och underhåll av digitala produktionssystem, i Malmö.

– Den här yrkesrollen är nog den mest eftertraktade inom nuvarande industri. Företagen slåss om samma personal vilket inte är en hållbar utveckling. Jag har varit med om att man tvingats säga nej till nya uppdrag på grund av personalbristen. Om bara fler kände till vad jobbet innebar tror jag fler skulle bli lockade av möjligheterna, säger Mattias Ericsson på Quant Service Sweden.

Det är främst småföretag som drabbas av att det är svårt att hitta utbildade automationstekniker vilket resulterar i att företag kan ha svårt att dra nytta av automatiseringens vinster.

– Den globala konkurrensen är stenhård. Behovet av tekniskt utbildad kompetens inom industrin är massiv och automationstekniker har en kompetens som företagen skriker efter för att kunna utveckla sina verksamheter, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef Lernia YH.

Automationstekniker – drift och underhåll av digitala produktionssystem är en tvåårig utbildning som bedrivs på distans med platsträffar i Malmö för att de studerande ska få bekanta sig med regionen och dess företag. Ansökan är öppen till den 15 maj.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De är framtidens CAD-konstruktörer
Unga skadas på sommarjobbet – såhär ska du tänka
Inköpschefsindex för industrin sjönk – lägsta nivån på tre år
Ny robotutbildning ska överbrygga kunskapsklyftan
SKF avyttrar verksamhet med 300 anställda
Efterlängtad EMO-mässa efter pandemin

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094