23948sdkhjf

ABB investerar 170 miljoner dollar

ABB investerar cirka 170 miljoner dollar för att påskynda sin tillväxtstrategi och skapa arbeten inom tillverkning, innovation och distribution.

Nu satsar ABB på att växa i USA genom att investera 170 miljoner dollar i verksamheter inom elektrifiering och automation.

– USA är avgörande för ABB:s framgångar eftersom det är en marknad som kommer att fortsätta växa och dra nytta av vår produktportfölj som möjliggör omställningen till en mer energieffektiv framtid. För närvarande består 85 procent av ABB:s försäljning i USA av lokalt tillverkade produkter, vilket ger kunderna en tryggare försörjningskedja och bibehåller välbetalda arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin i USA, säger ABB:s vd Björn Rosengren i pressmeddelandet.

Aktuella investeringsprojekt i USA innefattar följande:

New Berlin, Wisconsin: Invigningen av tillverkningsanläggning för drivenheter och tjänster kommer att öka den amerikanska produktionskapaciteten för elektriska drivenheter inom industrin och erbjuda ytterligare kundservice. Verksamheten tillverkar ett brett utbud av växelströmsdrivna frekvensomriktare och styrsystem som minskar energiförbrukningen i byggnader och industriella tillämpningar på den amerikanska marknaden. Nyetableringen på närmare 100 miljoner dollar är en investering som förväntas vara slutförd i slutet av 2024 och ersätter en intilliggande anläggning med cirka 720 medarbetare. Cirka 100 nya arbetstillfällen kommer att tillkomma under de kommande tre åren.

Memphis, Tennessee: Investeringen på 3 miljoner dollar i ett FoU-labb och innovationscenter inom Installation Products för att påskynda utvecklingen av nya produkter. ABB är den sjunde största privata arbetsgivaren i Memphis.

Atlanta, Georgia: Invigningen av en anläggning för robottillverkning och distribution för att tillhandahålla totallösningar för robotautomation inom lager och distribution, detaljhandel och logistik. Investeringen på 2 miljoner dollar invigs under 2023 och skapar cirka 15 nya jobb.

Albuquerue, New Mexico: Den tidigare tillkännagivna investeringen på 40 miljoner dollar i en ny anläggning för att tillverka Elastimold, det ledande varumärket för tillbehör till underjordiska kablar, för att stärka ett mer hållbart elnät i USA. Det stöder ABB:s åtagande att förbättra amerikansk infrastrukturs tillförlitlighet och resiliens och garanterar större säkerhet för amerikanska konsumenter, företag och samhälle. Investeringen kommer att skapa 55 ny arbetstillfällen och förväntas vara slutförd 2024.

Auburn Hills, Michigan: Tidigare tillkännagiven utbyggnad av det nordamerikanska huvudkontoret för robotik och tillverkningsanläggning då fler kunder efterfrågar lösningar inom automation för att bygga motståndskraft samtidigt som de förbättrar effektiviteten och flexibiliteten som en del av den närliggande och omlokaliserade produktionen. Investeringen på 20 miljoner dollar kommer att skapa 72 arbetstillfällen och förväntas vara slutförd i slutet av 2023.

Lehigh Valley, Pennsylvania: Den tidigare tillkännagivna invigningen av Installation Products Division Northeast Distribution Center sker under 2023. Investeringen på över 4 miljoner dollar kommer att skapa över 100 jobb och innebär ytterligare en regionalisering av ABB:s globala försörjningskedja för att minska leveranstiderna för högt efterfrågade elprodukter till underleverantörer med upp till 50 procent.

Columbia, South Carolina: Den tidigare tillkännagivna invigningen av en tillverkningsanläggning för elfordonsladdare som ska bygga upp till 10 000 laddare per år, med en effekt på mellan 20 kW och 180 kWför att bistå operatörerna när de bygger den nationella laddinfrastrukturen.ABB E-mobilitys investering kommer att skapa över 100 arbetstillfällen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fladdermöss kan påverka nya industrietableringar i kommunen
Autoliv genomför besparingar – tusentals får gå
Lönsam produktion börjar med förlusterna
Bravida förvärvar nytt – storsatsar på industrin
Satsar för att möta industrins kompetensbehov
Ny stor tillverkningsanläggning etablerar sig i Karlshamn

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094