23948sdkhjf

Se bilderna: Hannover Messe öppnade med pompa och ståt

På måndagen släpptes de första gästerna in till mässhallarna i Hannover för årets Hannover Messe.

Men redan på söndagen invigdes mässan officiellt med en föreställning som traditionsenligt besöks av ett antal framstående gäster.

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, forskningsminister Bettina Stark-Watzinger och Niedersachsens premiärminister Stephan Weil var bland de närvarande dignitärerna. De fick sällskap av Indonesiens president Joko Widodo. Indonesien är det officiella partnerlandet på årets mässa. Det är det första landet från ASEAN-samarbetet som får den äran.

Invigningen präglades därför, förutom ett antal tal, av ett antal kulturella inslag från samarbetslandet. Enligt traditionen var det även prisutdelningar vid invigningen.

Årets Hermespris skulle delas ut. Huvudpriset gick till Bosch Rexroth som belönades för sitt Smart Flex Effector-projekt. Den består av en sensorbaserad kompensationsmodul för robotar. Den stöder exakt kinematik i sex frihetsgrader. Den kan användas för att hantera eller koppla samman processer med små toleranser inom automationsteknik eller robotar med en belastning på upp till 6 kg. Objektens position kan avkännas av robotar utrustade med Smart Flex Effector.

Little Brother-priset, Hermes Startup Award, tilldelades holländska MantiSpectra för sin produkt ChipSense. Det är en nära-infraröd sensor som möjliggör snabb och exakt analys på produktionslinjen, varifrån den tillhandahåller realtidsdata. Detta gör att defekter kan upptäckas så snabbt som de uppstår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078