23948sdkhjf

Areco förvärvar Totalplåt – utökar produktutbudet

Areco förvärvar Totalplåt, tillverkare av rektangulära ventilationskanaler. "Vi är mycket glada", säger Arecos vd och koncernchef om tillökningen.

– Vi ser med förvärvet en möjlighet att förstärka Arecos roll inom ventilationssegmentet och för Totalplåt ger det möjlighet att växa ytterligare, säger Peter Areskog i meddelandet.

Totalplåt ägs av Assemblin Ventilation och har 26 medarbetare utplacerade i i Malmö och Linköping med en årsomsättning på cirka 45 miljoner kronor.

Förvärvet innebär att Areco utökar produktutbudet och kommer tillsammans med Areco Direct leverera bättre helhetslösningar till sina kunder. Nu kommer man kunna erbjuda en mix av runda och rektangulära kanaler i alla storlekar.

– Assemblin har valt att avyttra våra verkstäder däribland, Totalplåt för att kunna fokusera fullt ut på installations- och serviceverksamheten. Vi är mycket glada över att Totalplåt kan fortsätta sin resa tillsammans med Areco och är övertygad att det kommer gynna Totalplåt, Totalplåts medarbetare och oss som kund, säger Håkan Ekvall, vd och affärsområdeschef för Assemblin Ventilation.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125