23948sdkhjf

Den digitala slöjdsalen – en del av lärandet

Digital slöjdsal? Det må låta konstigt men det är verkligheten för eleverna på NTI Gymnasiet Sollentuna. Den digitala slöjdsalen kallas makerspace och används till bland annat CAD, programmeringskurser, kurser i teknik och elevernas egna gymnasiearbeten.

Erik Thonfors, rektor på gymnasiet, tycker att makerspace främjar elevernas idéskapande.

– Vi ser prov på riktig innovation här, och att vårt arbetssätt verkligen främjar elevernas livslånga lärande inför både framtida studier och yrkeslivet.

Programmerings- och IT-läraren Niklas Hallgren fick uppdraget att utveckla skolans makerspace med avsikten att lärarna på skolan skulle få upp ögonen för de digitala verktygen.

– Eleverna hos oss har bland annat tillgång till 3D-skrivare, CNC-fräsar, laseretsare och annan maskinvara. Alla verktyg måste förankras i verksamheten för att de verkligen ska användas och bli en del av elevernas utbildning, säger han i ett pressmeddelande.

Idag är salen en självklar del av skolan och används flitigt. Till exempel har en digital social palttform utvecklats av eleverna själva. På så sätt blir innovation, lösningar och produktutveckling en integrerad del av lärandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078